Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 16 mei 2014

DONAR?

Na MPC Capitals (en Hanzevast Capitals) werd de clubnaam, omdat een contract werd aangegaan met GasTerra, veranderd in GasTerra Flames. Aan het einde van dit seizoen loopt het contract tussen de Groninger basketballorganisatie en het energiebedrijf af. Het contract wordt niet verlengd. Kortom: er zal een naamswijzing worden doorgevoerd. Maar, wat de nieuwe clubnaam zal worden is nog niet bekend.

Er zijn fans/supporters (waaronder ikzelf) die graag willen dat de naam DONAR terugkeert als clubnaam. Maar er zijn, zoals een columnist in het programmaboekje van de organisatie, ook mensen die vinden dat dit een onrealistische hang naar het verleden is. Toch roept de schrijver in diens column zelf ook "Donar!".

De schrijver trekt een vergelijking met het willen wijzigen van de naam fc Groningen in GVAV. Opmerking: fc Groningen is geen sponsornaam. De fc heeft geen naamsponsor maar een shirtsponsor!

De schrijver maakt ook de vergelijking dat het overeenkomst met het verlangen naar het opnieuw bouwen van het Oosterparkstadion met tribunes met staanplaatsen. Opmerking: slechte vergelijking. Het verlangen naar herinvoering van de naam DONAR als clubnaam is geen hang naar het verleden. Het is een wens om de clubcultuur meer te vereren. Iets wat het streven om dé topclub van Nederland en een middenmoter in het Europese clubbasketball te zijn beslist niet in de weg hoeft te staan.

Dat er jaren geleden fans waren die spraken over een terugkeer naar het hout was ook geen verlangen naar de oncomfortabele bankjes. Waar je splinters van in je kont kreeg. Men miste de sfeer die er op de houtentribunes was. Supporters die bevriend waren geraakt, zaten op de nieuwe tribune niet meer bij elkaar. Het geschreeuw, wat in de oude situatie verzameld was, dat was in de nieuwe situatie verdeeld. En dus had het aan kracht verloren.

Het zou, vind ik, erg prettig zijn als het vak wat gedurende het reguliere seizoen 2013/2014 nog gereserveerd was voor fans van de bezoekende ploeg wordt uitgebreid met een aantal plaatsen én dat in dit vak op de bovenste rijen de trommelaars komen te zitten / staan en dat op de onderste rijen de fanatiekste 'trash-talkers' komen te zitten. "We" moeten de gasten helemaal gek zien te maken!

Het terug laten komen van de naam DONAR alleen zorgt er niet voor dat de organisatie meer een clubcultuur krijgt. Maar het kan er zeker aan bijdragen! Naast clubcultuur is het natuurlijk essentieel dat de club visie & ambitie heeft. Er moet een degelijk beleid worden gevormd en dat moet op een goede manier worden uitgevoerd. Daarbij ben ik voor het inzetten van een jongere generatie bestuurders (managers). Lange termijnplanning én uitvoering is nodig.

Go DONAR!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten