Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 17 mei 2014

Ook slechte wedstrijden MOET je winnen!

Als ploeg speelden we vandaag wéér erg SLECHT! Te veel spelers zaten niet in de wedstrijd. Maar het enige wat telt is het resultaat. En dat is: een overwinning. De stand in de serie is nu 2 - 1 in ons voordeel. A.s. donderdag spelen we in Den Bosch de vierde wedstrijd van deze finale serie. In de USA zeggen ze dan "pivotal game 4". Pivot (Engels / Frans) is middelpunt. Als men het in het Frans over pivot heeft en men praat over basketball bedoelt men de center.

Voor de scores was de ploeg vanavond zeer afhankelijk van de spelverdeler. Nu hebben we in de zomer de juiste keuze gemaakt om een point-guard te contracteren die het spel kan leiden maar zelf ook productief kan zijn. Is hij zijn dip van de laatste weken kwijt? Hoe dan ook Cashmere Wright kwam vandaag tot een totaal van 31 punten! Dat was ruim 33% van de totale productie (92 punten) van de ploeg.

Het totaal aantal punten van Den Bosch was overigens bijna 42% te veel. De Boschenaren kwamen tot maar liefst 85 punten. Waar 60 het absolute maximum is! Nu zul je denken: wat maakt dat nu uit? Als we maar winnen! Feitelijk klopt dat, echter om een redelijke kans op succes te hebben is het van belang om de score van de tegenpartij zeer beperkt te houden. Zeker in een serie (finale) waarin het moeilijk scoren is (waar in ieder geval beide ploegen erg slordig zijn in de aanval) en waarin de verdediging het in de eerste wedstrijd redelijk deed. In wedstrijd twee was de verdediging van beide ploegen al minder (getuige de eerste minuut (tot de verbinding van de livestream weg viel en niet bij mij niet meer hersteld kon worden) en de eindstand). Defensief was het vandaag dramatisch. Gelukkig vonden de bezoekers het ook niet nodig om te verdedigen.

Deze derde wedstrijd was Kees Akerboom jr opnieuw productief: 21 punten. Topscorer namens de Shoeters was echter Tai Wesley met 22 punten.

Zoals gezegd zaten diverse spelers niet in de wedstrijd. Maar wie helemaal niet in de wedstrijd zaten? Sinterklaas en diens twee witte pieten! Dramatisch. In het grote boek staat toch vermeld dat Wesley altijd vieze persoonlijke fouten maakt? En dat de rest van de ploeg bestaat uit toneelspelers (veel 'flopping') en zeikstralen. Maar het ontging (zoals een bewuste achterwaarts trap tegen het been van Craig O) de scheidsrechters allemaal. De speler maakte zo'n trap waar een gemiddelde knol jaloers op zou zijn! (Volgens rtv Noord heeft Craig zijn knie verdraaid. Status verder onbekend.) en coach Skelin zegt tijdens de persconferentie "Craig kwam in contact met Arvin (Slagter) en verdraaide daarbij zijn knie".

De eerlijkheid gebied te zeggen dat de arbitrage ook diverse P's gemaakt door Donar niet zag. Maar dit waren dan wel minder smerige acties. Met nog zo'n 3 minuten te spelen (in het vierde kwart) was de balans in teamfouten 5 - 2 (in het nadeel van de thuisploeg). De stand op dat moment 88 - 83. En dus probeerden de gasten, door het maken van persoonlijke fouten, het verschil te overbruggen. Omdat het trio fluitisten daar toch echt niet meer om heen kon werd het aantal teamfouten in balans gebracht maar dat had voor deze fouten al lang het geval moeten zijn.

Het is triest gesteld met het beoordelingsvermogen binnen de bond als je denkt dat persoontjes als de scheidsrechters van vanavond in staat worden geacht om een wedstrijd behoorlijk te leiden. Zelfs Andrea Bocelli zou meer zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten