Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 10 mei 2014

Geen VU20 eredivisie voor Celeritas

Hoewel bepaalde tongen anders beweren is het allerminst zeker dat Celeritas in het seizoen 2014-2015 met een meiden under 20 ploeg zal uitkomen in de vrouwen under 20 eredivisie. Sterker nog: de kans is 99,9% zeker dat Celeritas NIET zal deelnemen aan de eredivisie. Kwantitatief én zeker kwalitatief is het namelijk niet haalbaar.

En dat geldt ook voor de zogenaamde 2e divisie. (Dat heet dit seizoen nog rayon hoofdklasse.) Met dat bedoel ik in dit geval: kwantitatief en kwalitatief niet haalbaar. Wellicht zal men toch besluiten zich in te schrijven voor deze competitie. Op dit moment is er nog geen inschrijving gedaan voor de 2e divisie.

Dat het bestuur een ploeg heeft ingeschreven voor de vrouwen under 20 eredivisie zegt niets. Je kan je terugtrekken. Misschien levert dat een boete op, maar een boete neemt de mogelijkheid niet weg. Of heeft Celeritas een back-up optie voor de functie van hoofdcoach?

De benoemde hoofdcoach weigert in ieder geval met de huidige selectie (ontstaan na 2 try-outs) te gaan spelen in de vrouwen under 20 eredivisie. Talenten overnemen van andere clubs in de regio schijnt geen optie te zijn. Het bestuur van Celeritas schijnt te weigeren om bestuurders van andere (minder ambitieuze) clubs te benaderen met het verzoek of enkele van hun speelsters geïnteresseerd zijn om basketball op een hoger niveau te spelen. Men hoopte wel op deze speelsters, maar ging er vanuit dat zij uit zichzelf naar de try-outs zouden komen. Een fikse misrekening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten