Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 13 mei 2014

Donar vs EBBC

Vanavond is de eerste wedstrijd van de finaleserie. Een finale die gaat tussen GasTerra Flames (Groningen) en SP Shoeters (Den Bosch). Namen die (betrekkelijk) nieuw zijn: Groningen gebruikt de naam nu zo'n 5 jaar, Den Bosch gebruikt haar naam dit seizoen voor het eerst. Voor de fans zal het echter DONAR respectievelijk EBBC blijven.

Den Bosch (2e geplaatst voor de play-offs) won in de halve finale met 3 - 0 van Den Helder (3e geplaatst). Groningen (1e geplaatst) won (na een achterstand van 0 - 2) met 3 - 2 van Leiden (4e geplaatst).

Groningen probeert dit seizoen een dubbelslag te slaan. De nationale beker werd al gewonnen. Men wil nu het landskampioenschap winnen. En dat lijkt hard nodig om ook voor het nieuwe seizoen een sponsor te hebben. Voor de verkoop van seizoenkaarten maakt het winnen van de landstitel niet heel veel uit. De fans komen wel.

Zij het dat een deel wél zal afhaken als door een kleiner budget er een ploeg komt die kwalitatief veel minder zal zijn dan wat men de afgelopen jaren heeft gezien. Maar ... een relatief goedkope speler kan maar zo een goede speler blijken. Bij een budget van minder dan € 1500000 acht ik het overigens onverstandig van het bestuur om mee te doen aan een Europees bekertoernooi. Ongeacht of de club kampioen is geworden of niet.

Niet meespelen in een Europese competitie zorgt er wel voor dat je voor buitenlandse spelers (USA) minder interessant bent. Echter, de club heeft nu twee seizoenen op rij zo veel kapitaal verloren. Hoog tijd om eerst weer reserves op te bouwen!

Ik zou wensen dat de club (op management niveau) meer inbreng krijgt van jonge honden. Het ontslag van de vorige penningmeester leek mij een goede gelegenheid om de penningmeester uit het bestuur Rob Schuur terug te laten komen. Hij kwam tijdelijk terug om voorbereidend werk te doen voor de huidige penningmeester. Een man die zijn sporen schijnt te hebben verdiend maar die de leeftijd van 65 is gepasseerd. Niet dat je dan al oud bent maar ik zou toch graag een volgende generatie zien.

Terugkomend op de finale. De pro's en contra's:

Den Bosch:
+ uitgerust
+ nog geen wedstrijd verloren en dus vol vertrouwen
+ op elkaar ingespeeld (spelen al langer samen of al eerder met elkaar)
+ coach kent zijn spelers
- onervaren hoofdcoach
- door een week rust uit hun ritme?
- defensie
- rebound

Groningen:
+ gretig
+ weet door de serie tegen Leiden nu wat knokken is
+ zit juist in het ritme van 3 wedstrijden per week
+ won al de beker
+ ervaren hoofdcoach
+ defensie
+ rebound
- vermoeid (in ieder geval geen week rust gehad)
- schotpercentages (met name vrije worpen)

Het thuisvoordeel (DONAR speelt in theorie 4x in Groningen respectievelijk 3x in Den Bosch) zou heel goed de beslissende factor kunnen worden. Gokje: 4 - 2?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten