Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 28 mei 2014

The season on the brink!

Een seizoen of een verloren seizoen. Zondag 1 juni wordt beslissend voor het seizoen 2013/2014. Als Groningen ('Donar') wint dan is het voor hen een gewoon seizoen. Verliest de ploeg dan is het een verloren seizoen.

Waarom een gewoon seizoen? Omdat het winnen van de prijzen hetgeen is wat je verwacht, wat je eist, wat je doel is. Win je die niet dan heb je niet voldaan aan je doelstelling en is er derhalve sprake van een verloren seizoen.

Hoe dat is voor Den Bosch? Gelijk.

Grote vraag: kan 'Donar' eindelijk de negatieve trend doorbreken? Die trend is niet dat de verschillen in de verschillende thuiswedstrijden van de finalereeks steeds kleiner zijn geworden (en dat Den Bosch in haar thuiswedstrijden juist steeds oppermachtiger was) maar het slechte positiespel in de verdediging.

In mijn ogen moeten we alle spelers 1 op 1 laten spelen in de verdediging! Geen double team, niet 'hedgen'. Dan hoef je niet te roteren. Van te voren goed afwegen wie tegenover welke speler van de tegenstanders wordt gezet, en tijdens de wedstrijd niet 'switchen' zodat je geen 'mismatches' krijgt.

Of dat gaat lukken? Dan zou je je hele opvatting en opstelling moeten omgooien. Ik denk niet dat dit gaat gebeuren. Terwijl dit denk ik essentieel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten