Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 28 mei 2014

Frustrerende avond

Excuus voor de late publicatie van dit verslag! Dat is geen gevolg van de frustratie van gisteravond maar een optelsom van factoren:
1. later thuis dan verwacht (Maar een Bosche familie was wel vriendelijk!)
2. vanmorgen vroeg op (echter te weinig tijd om voor het verlaten van huis nog een verslag te schrijven)
3. een werkdag (die langer heeft geduurd dan verwacht)

Maar, ik heb vandaag tenminste gewerkt. In de ochtend een cursus (tegenwoordig noemen ze zoiets deskundigheidsbevordering, ondanks dat dit geheel vrijwilliger is gekozen!), vanmiddag een afspraak en daarna nog wat administratieve dingen.

Helaas had het er gisteravond alle schijn van dat de ploeg een verlofdag had opgenomen. Maar dan in de zin van een wilde staking want zij stonden wel op en langs het veld. Het gebrek aan concentratie, inzet en passie was echter onmisbaar. Het deed pijn aan ogen en hart.

Het 1e kwart werd weliswaar met een 23 - 11 stand afgesloten maar eigenlijk was het verschil in dat kwart qua niveau veel en veel groter. Omdat Den Bosch zichzelf tekort deed werd het gat kleiner maar het psychologische verschil (Welke ploeg is er vanavond beter?) bleef onverminderd groot!

Wat in tactisch opzicht niet fout mocht gaan ging wél fout. Het hele seizoen doen we die zaken niet goed, en het blijft maar slecht gaan. Hoe is dat mogelijk? Waarom, ondanks het bekijken van de beelden, verbeteren we onszelf niet?

Of je blij moet zijn met een 4e thuiswedstrijd in de finale als je die verliest? Ik zeg van niet maar daar zal het bestuur ongetwijfeld heel anders over denken. Ondanks dat zij zelf lieten weten dat de wedstrijd (die gepland staat voor zondagmiddag 13:00 uur) niet gespeeld wordt. 'Donar' heeft op dinsdag 27 mei 2014 de laatste wedstrijd van het seizoen 2013/2014 gespeeld. En dat werd lachend gezegd.

Terwijl je na zo'n afgang woest moet zijn. Ach, van een bestuur met een voorzitter die zegt "Verliezen hoort bij sport" mag je niks anders verwachten. Het is precies die waardeloze mentaliteit die zorgt dat we zo weinig prijzen pakken. Een vorige voorzitter had, na het verliezen van een zevende wedstrijd (inclusief 3 verlengingen), het gore lef om te stellen dat het "geen verloren seizoen" was geweest. Terwijl het dat dus wél was want de club won het landskampioenschap niet.

Een dag niet gewonnen is een dag niet geleefd! Waarom snappen mensen, die door anderen als behoorlijk intelligent worden gezien, dat niet!?! Ik wil het niet eens weten, personen die praten zoals deze voorzitters kan en wil ik niet serieus nemen.

Fijne zomervakantie toegewenst en hopelijk tot volgend seizoen! Schrale troost: je hoeft geen prijs te pakken om gehuldigd te worden op de Grote Markt. Een feestje wordt er toch wel gevierd.

Oh ja: de arbitrage was zoals bijna altijd weer waardeloos. Maar dat is niet de reden dat Donar de wedstrijd verloor. Dit komt door tactisch mismanagement en een gebrek aan inzet.

Toevoeging: Triest dat bepaalde figuren  het nodig vonden om een reclamebord om te schoppen en de scheidsrechters te bedreigen! Maar ja, dat wordt allemaal maar getolereerd. Wedstrijd staken en een club een boete van enkele miljoenen geven is er niet bij. Nou ja, doe maar tonnen anders vragen ze een faillissement aan en komen ze amper een week later terug onder een nieuwe stichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten