Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 1 april 2017

Twee Groninger clubs in eredivisie?

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier niet om de DBL! En ook niet om de VBL.

De mannen eredivisie, ook wel DBL genoemd, zal komend seizoen geen 2e afgevaardigde krijgen uit Groningen. Ook niet als Groene Uilen dit seizoen weer (na ) kampioen wordt. Er zijn wel een aantal andere kandidaten: CobraNova (Den Haag), TBG Dragons (Gelderland: Nijmegen?), Rowic (Dordrecht), Suns (Den Helder), Triple Threat (Haarlem) en Uball (Utrecht).

Wat ik daar van vind zal ik nu eens niet herhalen.

De vrouwen eredivisie krijgt in het nieuwe seizoen (2017/2018) hopelijk uitbreiding vanuit Haren (Groningen).

Maar, dit artikel gaat over de mannen u18  eredivisie. BVG en Celeritas-Donar willen volgend seizoen allebei in de eredivisie gaan spelen. En dat is geen 1 april grap! Op het moment van schrijven spelen beide ploegen in de u18 tweede divisie A.

BVG staat 1e. Zij spelen op 8 april de zogenaamde kampioenswedstrijd tegen nummer 2 CrackerJacks. (Ook die club wil graag naar de eredivisie.) Van de 20 gespeelde wedstrijden gingen er 0 verloren. De ploeg staat ongeslagen, met een doelsaldo van + 798, bovenaan.

Celeritas staat 10e (van 12 ploegen). 19 wedstrijden gespeeld, 6 gewonnen, 13 verloren, 12 punten, doelsaldo - 303. Celeritas houdt binnenkort selectie trainingen. Zij hopen spelers te kunnen krijgen van het RTC Noord. De basketball academie heeft besloten om niet meer deel te nemen aan landelijke competities. De spelers en speelsters zullen weer voor clubs gaan spelen.

Hoewel ik het goed vind als er twee Groninger ploegen in die eredivisie spelen, voor talentontwikkeling, vraag ik mij af of er wel zo veel talent is.

Hoe deze ploegen zich verhouden tot de eredivisie is onduidelijk. BVG noch Celeritas deed mee aan het bekertoernooi. Het RTC deed dat wel. Zij verloren in de 1e ronde hun thuiswedstrijd van Harlem Lakers met 67 - 80. Harlem Lakers is de huidige nummer 10 van de eredivisie mannen u18.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten