Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 27 april 2017

Volgend seizoen

Aris (Leeuwarden): de club is op zoek naar sponsoren. De hoofdsponsor van dit seizoen neemt afscheid van de Friese club. Een budget van minimaal € 200 000 is volgens het bestuur nodig om mee te kunnen doen in de DBL. Ik vraag mij af hoe de club een ploeg wil gaan vormen als zij nog meer moeite krijgt om Nederlandse spelers te contracteren.

BC Apollo (Amsterdam): de ploeg wil zich flink gaan versterken. Ik zie wel mogelijkheden. Ervaren Nederlanders die toch op het hoogste niveau willen blijven spelen, maar dit willen combineren met een maatschappelijke carrière. Welke gevolgen gaat dit hebben voor andere clubs uit de DBL?

BS Weert is ambitieus. Naar eigen zeggen gaat het budget omhoog. De club wil binnen enkele seizoenen weer meedoen in de strijd om het landskampioenschap. Volgens een gerucht vertrekt Dyon Halman naar een Nederlandse topclub.

Donar: Erik Braal (coach) heeft zijn contract met 3 seizoenen verlengd. Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Drago Pasalic en Arvin Slagter hebben allen hun contract met 2 seizoenen verlengd. Chase Fieler en Lance Jeter hebben beiden een aanbod gehad van de club, en hebben dit nog in overweging. Hiermee is volgens de club de kern compleet. Hoe zit het met Stefan Mladenovic (NL)? En hoe zit het met Andrew Smith (USA)?

Landstede (Zwolle): geen concrete berichten. Olaf Schaftenaar zei dat hij nog niet bezig is met zijn toekomst. Hij heeft het naar zijn zin in Zwolle maar heeft ook ambities (internationaal). Of die internationale ambities betekenen dat hij per sé in het buitenland wil spelen (zijn broer Roeland speelt in Griekenland) of dat hij met een Nederlandse ploeg wil meespelen in een Europees bekertoernooi?

Mijn verwachting is dat Keegan Hyland na de zomer niet zal terugkeren. Of (en welke er Nederlanders terugkeren naar de club, en of er (een) Nederlander(s) vertrekt/vertrekken?

Den Bosch: naar verluidt staat Maarten Bouwknecht in de belangstelling van Göttingen (Duitsland). De club wilde D.J. Balentine contracteren voor het volgende seizoen.

LeidenPaul Vervaeck wil blijven. Hoe lang mag de club nog blijven spelen in de 5 Mei-hal? Interlands mogen er niet meer gespeeld worden. De SMT overweegt om te verhuizen naar sporthallen Zuid in Amsterdam. De Apollohal is niet goed genoeg? Welke spelers blijven er? Welke spelers komen er (terug)?

Rotterdam: de club is ambitieus. Wil een Nederlandse topclub worden. Na het vertrek van La'Shard Anderson was de ploeg niet meer zo sterk als in de periode mét hem in de gelederen. (Overigens geen topploeg.) Jermaine Marshall bleek te wisselvallig. Dat gold in mijn ogen eveneens voor Gregory Mays. De Nederlandse spelers zijn niet goed genoeg voor de (sub)top. Men overweegt om de naam van de club te veranderen. De naam van de sponsor zal daar leuk bij passen (alliteratie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten