Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 15 april 2017

Leiden vs Apollo [VERSLAG]

Een stunt? Nou ja, wel een beetje. Het is bekend dat de play-offs een heel andere competitie is dan het reguliere seizoen. Toch zorgen resultaten in de reguliere competitie voor bepaalde verwachtingen.

Leiden vs Apollo was in de reguliere competitie 3 - 1. (Leiden won 3 wedstrijden, Apollo Amsterdam won 1 wedstrijd.)

In deze kwartfinaleserie heeft Leiden (3) het theoretische thuisvoordeel ten opzichte van Apollo (6). Dit was tenminste zo voor de serie begon.

Kwartstanden:
  1. 16 - 13 
  2. 38 - 34 (22 - 21) 
  3. 52 - 60 (14 - 26)
  4. 79 - 82 (27 - 22)
Maar ... omdat de Amsterdammers de eerste wedstrijd van de best-of-three serie wonnen zijn de Leidenaren dit nu kwijt. Wedstrijd 2 is maandag in de Apollohal te Amsterdam.

Leiden is geen team, Apollo ging er vol voor. De ploeg van Faydherbe & Van Paassen bezit meer kwaliteit én speelt beter als team. Dat Apollo met alleen maar Nederlanders speelt zegt niks. Leiden beschikt namelijk over zeer matige buitenlanders.

Wil jij de wedstrijd (nog eens) bekijken? Klik dan op de afbeelding (met tekst 'Game 1'). vanaf 2 uur en 28 minuten interviews met de coaches: eerst Faydherbe (van Apollo) daarna Vervaeck (van Leiden). Gevolgd door een nabeschouwing van Martin Hoekstra en Arie in 't Veld. Ik ben niet aansprakelijk voor gezondheidsklachten en schade die ontstaan respectievelijk ontstaan als gevolg van het bekijken van deze beelden c.q. het beluisteren van commentaren (wedstrijden, interviews, analyse).

Komt er een beslissende 3e wedstrijd (in Leiden) of wint de underdog de serie met 0 - 2?

De tweede wedstrijd van de serie Den Bosch vs Rotterdam is ook op 2e Paasdag. Zij spelen dan in Rotterdam. De stand is nu 1 - 0 voor Den Bosch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten