Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 25 april 2017

Den Bosch vs Donar (game 2 halve finale play-offs [LIVE verslag])

LIVE verslag van de 2e wedstrijd in de halve finaleserie tussen Den Bosch (als 4e geplaatst voor de play-offs, zij versloegen in de 1e ronde Rotterdam basketball dat als nummer 5 de play-offs in ging) en Donar uit Groningen (als 1e geplaatst, zij kwamen derhalve niet in actie in de 1e ronde).

Ik hoor op het live verslag dat men een reisje naar een voetbalpotje in Engeland kan winnen. Om te kotsen! (Als u de wedstrijd wilt volgen als ware het een tv-uitzending: klik op de link hiernaast. Vergeet niet om uw pc aan te sluiten op een tv-scherm!)

Wedstrijd 1, gespeeld in Groningen, werd met 84 - 76 gewonnen door Donar. Het was (nog) geen overtuigende prestatie van de nummer 1 van de reguliere competitie die tevens de regerend landskampioen is.

De ploeg van coach Erik Braal wil de titel verdedigen en zal dus deze serie willen winnen. Den Bosch is de club die in Nederland het vaakst landskampioen is geworden. Ondanks een moeizame start is er ook nu de ambitie om kampioen te worden. De opmerking "we staan 1 - 0 voor" geeft echter aan dat er nauwelijks sprake is van een basketbalbeleving. Het is een voetbalkultuur (Ja, dat het met een k is geschreven is een woordspeling!) die daar hangt.

Tip-off nu eens niet door een scheidsrechter maar door een bekende ex-basketballer? Namelijk Francisco Elson (tot nu toe de enige Nederlander die kampioen werd in de NBA).

Nou, het uitspreken van de namen is voor de omroeper blijkbaar te moeilijk.

Is Stefan Wessels (Den Bosch) inzetbaar? Hij raakte in de vorige wedstrijd geblesseerd. In hoeverre is Donar in staat om Charls Mitchell, Maarten Bouwknecht en D.J. Balentine te neutraliseren?

Kwartstanden:

  1. 17 - 18 
  2. 30 - 40 (13 - 22) 
  3. 44 - 67 (14 - 27) 
  4. 60 - 96 (16 - 29)
1e kwart: Moeizaam 1e kwart van Donar. Jeter is ook vanavond (nog) niet zo trefzeker.

Verdedigend (inclusief rebounding) doet Donar het niet goed.

Er worden, met name door Donar, veel persoonlijke fouten gemaakt. Andrew Smith staat nu al op 3 persoonlijke fouten. (Is net gewisseld. Waarom niet eerder?) Drago Pasalic staat op 2 persoonlijke fouten. Bas Veenstra speelt daarom nu.

Driepunter (en geen tweepunter!) van Chase Fieler.

Wat een gezwets tussen het 1e en het 2e kwart!

2e kwart: Stefan Wessels is deze wedstrijd in actie. Hij speelt.

Time-out Den Bosch: 17 - 23.

Drago Pasalic komt weer in het veld. Hij vervangt Chase Fieler. Mijn verwachting is dat Fieler straks het veld in komt als wissel voor Bas Veenstra.

Dat (wissel Fieler voor Veenstra) is iets voor straks. Inmiddels is Stefan Mladenovic ingevallen voor Lance Jeter. Zonet is Sean Cunningham teruggekeerd. Hij heeft Arvin Slagter afgelost.

Dat is zuur: Stefan Mladenovic en Sean Cunningham missen in dezelfde aanval beiden een driepuntspoging. Den Bosch neemt over en schiet (Justin Watts) wel een driepunter raak. 23 - 27.

Kort daarop gevolgd door een score van Mitchell. 25 - 27.

Donar 'countert' met een score van Dourisseau: 25 - 29.

JD maakt vervolgens wel zijn 1e persoonlijke fout. Watts benut 1 van de 2 vrije worpen: 26 - 29.

Na een driepunter van Cunningham en scores van Mitchell en Watts is het nu, in een time-out van Donar, 30 - 32.

Lance Jeter terug in de wedstrijd. Opnieuw een driepunter van Sean Cunningham.

Chase Fieler is in het veld gekomen. Zoals verwacht in plaats van Bas Veenstra.

Lance Jeter schiet een driepunter raak. 30 - 28. Time-out Den Bosch. Nog 1 minuut en 34 seconden tot de rust.

Jason Dourisseau zet de stand op 30 - 40.

Donar is ook in de aanval te slordig. Te vaak lijdt de ploeg balverlies.

Ruststand: 30 - 40.

Time-out Den Bosch: 34 - 49. Fieler is beter op schot dan in wedstrijd 1.

Time-out Den Bosch: 36 - 57. Aanvallend speelt Donar beter.

Pfffff ... wat een stierenpoep! De cheerleaders van Den Bosch zijn niet de beste van Nederland. Het Legacy Dance Team, de cheerleaders van Donar, zijn de beste cheerleaders van Nederland.

Arvin Slagter (lay-up) maakt 38 - 61. Hij mist de bonus vrije worp.

Einde 3e kwart: 44 - 67.

4e kwart: Ondanks de wissels geen verslapping. Het bevestigt dat Donar een brede & diepe selectie heeft. De rotatie is zeker 8 man diep.

Bas Veenstra komt er in. Hij vervangt Drew Smith (4 persoonlijke fouten).

Time-out Donar: 51 - 78.

Nou, Donar maakt geen 100 punten maar de overwinning is er wel. Hier valt, hoe hard men dat in het Bossche kamp ook zal proberen, niets op af te dingen. Onjuiste beslissingen van de scheidsrechters? Die zullen er ongetwijfeld geweest zijn. Maar die hadden zeker vanavond nauwelijks tot geen invloed op het spel. Noch op het resultaat.

Het is heel simpel te verklaren: een zooitje egoïsten tegenover een team. Een team dat goed kan én wil verdedigen (en dat ook doet!) tegenover een stelletje dat liever op een pleintje speelt (en daar af en toe pizza eet en bier drinkt) om trucjes uit te halen.

Eindstand: 60 - 96.

Drew Smith raakte bij een dunk geblesseerd. Hopelijk is hij zaterdag fit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten