Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 27 april 2017

Game 3

De derde wedstrijden van de series Zwolle (2) vs Leiden (3) respectievelijk Donar (1) vs Den Bosch (4) worden komend weekeinde gespeeld.

Zwolle vs Leiden (game 3) is op zondag 30 april 's middags om 14:00 uur. Donar vs Den Bosch (game 3) is 1 dag eerder: zaterdag 29 april 's avonds om 19:30 uur.

Deze week geen play-offs wedstrijd op Ziggo (koningsdag is heilig?). En vermoedelijk wordt de wedstrijd Zwolle vs Leiden zondagmiddag niet live uitgezonden door de NOS. Ja, er is genoeg aandacht van de media voor het Nederlandse basketball!

Nou vind ik eerlijkheidshalve ook wel dat het niveau van de wedstrijden zo enorm slecht is dat het ook niet de moeite waard is om het uit te zenden. De wedstrijden zijn het aanzien nog niet waard.

Zorgwekkend? Ja! Is er een aanpak aanstaande? Nee. Het niveau zal nog verder afnemen. Redelijke tot relatief goede Amerikanen die niet terugkeren na de zomer, goede Nederlanders die verhuizen naar een club waar minder getraind wordt (of zelfs stoppen). Het afhaken van nog 1 club?

Zwolle (2) vs Leiden (3): de stand in de serie is 1 - 1. Beide ploegen wonnen een uitwedstrijd. Leiden pakte wedstrijd 1 mede dankzij Thomas Koenis die in die wedstrijd zeer goed speelde. Zwolle nam gisteravond revanche. Omdat men nu wél de juiste focus had (op vele zwakke momenten na) was het teamspel voldoende om individuele "klasse" te overtroeven.

Donar (1) vs Den Bosch (4): de stand in deze serie is 2 - 0.  In de 1e wedstrijd had Donar duidelijk last van een gebrek aan wedstrijdritme. Daarom bleef Den Bosch lang bij. De uitslag 84 - 76 deed vermoeden dat Den Bosch een goede wedstrijd speelde. Niets is minder waar. Dinsdagavond won Donar in Den Bosch met 60 - 96. Den Bosch mag haar handjes dichtknijpen dat Donar niet deed wat zij kon. Namelijk echt een tik uitdelen. De Bosschenaren mochten veelvuldig ongehinderd een lay-up door het netje gooien of geheel vrijstaand een driepunter schieten. Donar zelf wist vele lay-ups te missen. Wat weer eens heel duidelijk werd: Den Bosch bestaat uit een stel egoïsten (waarvan een enkeling aardig kan ballen), Donar is een team (bestaande uit personen die ook nog eens beschikken over individuele klasse).

Ik vermoed dat de thuisploegen deze beide 3e wedstrijden gaan winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten