Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 29 april 2017

Donar in 4? The Hoes can't score!

Afgezien van 1 kleine teen staat Donar in de finale van de play-offs. Het winnen van een matige (zo niet slechte) wedstrijd volstond om een 3 - 0 voorsprong in wedstrijden te pakken. Omdat het een best-of-7 serie is, en dus de ploeg die als eerste 4 wedstrijden wint doorgaat naar de volgende ronde, is Donar heel dichtbij een plek in de finale. In theorie ... bla bla bla ... Deze Bossche ploeg heeft onvoldoende kwaliteit om de komende 4 wedstrijden te winnen, en zich daarmee alsnog te plaatsen voor de finale.

Bij enkele Nederlanders, Maarten Bouwknecht voorop, lijkt de wil er nog wel te zijn. Hun Amerikaanse ploeggenoten zijn met hun hoofden in de wolken. Niet omdat zij net verliefd zijn geworden, of dromen van Bossche bollen, maar omdat zij hun koffers al gepakt lijken te hebben. A.s. dinsdag, 2 mei, nog een potje en dan is dat een vroege bevrijdingsdag. Op 5 mei zit voor de spelers het seizoen er op.

Donar stond na het 1e én het 2e kwart op achterstand. In de tweede helft wist Donar zonder ook maar enige moeite alsnog te winnen. Dat is niet alleen omdat Kees Akerboom een diskwalificerende fout (vanwege 2 onsportieve fouten) had gekregen. Donar ging in de tweede helft gewoon iets slimmer spelen. Er werd minder balverlies geleden, schoten vielen wat beter en Den Bosch kon het conditioneel niet meer bijbenen.

Andrew Smith en Stefan Mladenovic kwamen niet in actie. Reden onbekend. Ik vermoed dat Smith last had van een lichte blessure. Wellicht kwam Mladenovic om tactische redenen niet in actie?

Op de foto het Legacy dance team. De cheerleaders van Donar. In Den Bosch weten zij het nog niet: dit zijn de beste cheerleaders van Nederland. Zoals Thunder de beste mascotte van het Nederlandse basketball is.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten