Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 4 april 2017

April fools

Joure in de DBL. Natuurlijk is dit een grap! Met de taalfout (onjuiste vervoeging van het werkwoord willen) valt het artikel al niet serieus te nemen. De publicatie van het artikel is (als misleiding) te laat om van een 1 April-grap te spreken, maar het is wél een 1 April-actie.

Kijkend naar de huidige stand kan, ondanks de veranderingen tijdens het seizoen, niet anders geconcludeerd worden dan dat 75% van de huidige ploegen niets in de DBL te zoeken heeft.

Als jij meer dan 10 verliespunten meer hebt dan de nummer 1 van de reguliere competitie (ook al wordt de nummer 1 niet altijd kampioen) dan hoor jij niet op dit niveau te spelen. Weliswaar wordt de strijd pas beslist in de play-offs, de reguliere competitie dient wél spannend te zijn.

Al jaren is daar geen sprake van. Dit seizoen heeft duidelijk gemaakt dat de top nóg smaller is geworden dan zij al was. De subtop (de nummers 2 & 3) en de sub-subtop (nummer 4 & 5) doen weinig voor elkaar onder. Maar dat maakt de competitie absoluut niet levensvatbaar.
De nummer laatst moet met enige regelmaat winnen van de nummer 1 (maar ook van de andere ploegen) om te kunnen spreken van gelijkwaardigheid.

De 6 clubs die in gesprek gingen met de FEB over toetreding tot de DBL moeten zich plaatsen middels promotie. 1 voor 1. Maar dat zal niet meevallen als de DBL van 8 ploegen teruggaat naar 4 én de toelatingseisen worden aangescherpt (wat wel niet zal gaan gebeuren maar wél nodig is).

Volgens een gerucht zal Dyon Halman (Weert) in het nieuwe seizoen gaan spelen voor een topploeg. Den Bosch? Met Kasper Averink en Yannick Franke?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten