Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 8 april 2017

Donar vs Rotterdam [VERSLAG]

Het ging zoals verwacht mocht worden. En helaas ... ook dit keer is dat niet bijzonder positief. Omdat het volgens verwachting is, mag het niet teleurstellend worden genoemd. Maar het zou, o.a. voor klantenbinding, goed zijn als de ploeg experimenteren en presteren zou combineren.

De eindstand op zich is niet slecht maar het aantal punten voor de Rotterdammers duidt toch wel op een matige verdediging. Wie de wedstrijd heeft gezien zal dat toch wel beamen? De bezoekers uit de Maasstad kwamen té makkelijk tot scoren. Zowel in de 'bucket' als van achter de driepuntslijn.

Kwartstanden:
  1. 30 - 18 
  2. 52 - 35 (22 - 17) 
  3. 79 - 48 (27 - 13) 
  4. 102 - 66 (23 - 18)
Met gemiddeld 30 - 13 per kwart zou Donar mijns inziens meer recht doen aan het verschil in kwaliteit tussen beide ploegen. Ik vind het jammer dat de ploeg in de DBL eigenlijk het gehele seizoen niet zo goed speelt als de ploeg kan. De wedstrijden om de Europe cup hebben aangetoond dat de ploeg veel beter kan.

Begrijpen doe ik het wel. Het is toch moeilijk om scherp te zijn in veredelde oefenpotjes. Dat komt misschien arrogant over maar ik hoef toch niet vals bescheiden te zijn over de Groninger ploeg? De ploeg die regerend landskampioen is, die dit seizoen de supercup en de nationale beker won, die als enige ploeg namens Nederland actief was in een Europees bekertoernooi (en daarvan voor het eerst in de geschiedenis van de club de 2e ronde haalde (op het nippertje lukte het niet om de laatste 16 te halen)).

Mooie acties (alley-oops, passes achter de rug langs) waren er wel. Ik hoop echt dat de eredivisie naar 4 ploegen wordt terug gebracht, en dat Donar, samen met enkele ploegen uit Noord - Duitsland (en het westen van Duitsland) een extra competitie speelt. Vergelijkbaar met de Baltische en de Adriatische liga's.

Vermoedelijk is dat, gezien het aantal clubs (en dus hoeveelheid wedstrijden) in de Bundesliga niet mogelijk. Wedstrijden spelen tegen Belgische ploegen acht ik evenmin haalbaar. Bovendien is dat (ten opzichte van Oldenburg, Bremerhaven) verder reizen.

Nu de reguliere competitie voorbij is, is er een trieste constatering: er is niet 1 ploeg in geslaagd om het aantal verliespunten ten opzichte van Donar op 10 of minder te houden! Wat een treurig verhaal. Ik vrees echter dat de ogen van de FEB niet open gaan, en wij dus de komende jaren verder kwakkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten