Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 4 april 2017

Weert vs Donar [LIVE verslag]

LIVE stream Weert vs Donar. Correctie: live stream!

Klik op bovenstaande link om de wedstrijd te zien. (Mits de techniek niet faalt.) De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Ik schrijf hier tijdens time-outs en momenten van rust mijn analyse.

Technische fout voor Erik Braal. Hij is niet tevreden over de arbitrage. Als hij maar geen 2e T krijgt.

Donar begon de wedstrijd met Jeter, De Paula, Dourisseau, Fieler en Smith.

Met nog ongeveer 4 minuten te spelen in het 1e kwart werden (gelijktijdig) drie spelers gewisseld: De Paula (voor Cunningham), Dourisseau (voor Slagter) en Smith (voor Veenstra).

Wordt Pasalic gespaard of is hij geblesseerd?

Het spel van beide ploegen is zeer matig. Donar mist te veel schoten (zowel lay-ups als driepunters). Verdedigend is de ploeg niet scherp.

Stand na 1e kwart: 13 - 15.

Jeter is inmiddels vervangen door Mladenovic. Stefan weet net geen steal te pakken. Hij maakt het een speler van Weert wel zo makkelijk dat hij mist. Donar pakt de rebound en uit de break weet Veenstra een score te maken.

Time-out Weert. Stand: 16 - 20.

Stefan (Mladenovic) mist een driepunter. Uit de rebound volgt geen score. Schot van Veenstra is te laat. (Pass van Mladenovic te laat? Had Stefan beter zelf kunnen schieten?)

Tjoe de Paula schiet vlak voor rust 1 op 2 vrije worpen.

De camera is onvoldoende in staat om de snelheid van het spel (breaks) te volgen. De dunks van Drew Smith werden wel in beeld gebracht.

Ruststand: 26 - 38. Het spel blijft erg matig.

Wat een lachwekkende melding "camerabeweging te snel". Die was juist op dat moment eindelijk eens op de juiste snelheid. Daarvoor (en ook daarna) is die te traag.

Het Weertse publiek is absoluut niet blij met Donar. Zij vinden Donar te fysiek en te onsportief spelen.

Niet iedere alley-oop pass levert een score op. Wij blijven slordig spelen. Deze wedstrijd is wel een goede gelegenheid om dingen te proberen. Nieuwe spelletjes oefenen.

Stand na 3e kwart: 43 - 60.

Assist Slagter, score Mladenovic in de break.

Time-out Weert: 45 - 64.

Defensieve rebound + assist Mladenovic, score Veenstra. 45 - 68. Bas mist helaas de bonus vrije worp.

De bal gaat weer rond. Helaas is de pass van Veenstra op Mladenovic te hoog en ook wat te hard. Stefan had anders een goede kans op een driepunter gehad.

(Nog) Geen speelminuten voor de jeugdspelers. Donar is, zoals het hoort, duidelijk naar de play-offs aan het toewerken. In die fase zullen de jeugdspelers niet of nauwelijks in actie komen.

In de play-offs is de rotatie vaak betrekkelijk smal. Dat diverse wissels toch spelen is om de bank toch zo diep/breed mogelijk te krijgen.

In het vierde kwart opnieuw de komische melding "camerabeweging te snel".

De fans van BS Weert (volgend seizoen basketballacademie Limburg) roepen om een onsportieve fout voor een speler van Donar. Mijns inziens werd de fout toch echt gemaakt door een speler van Weert.

Kort daarop wél een duwfout van De Paula waar niet voor wordt gefloten. Ja, de arbitrage is opnieuw geweldig!

Tim (Hoeve), Sjoerd (Koopmans) en Daan (marink) zijn inmiddels in het veld gekomen. Zij mogen de wedstrijd uitspelen.

Veenstra is zojuist ook weer in het veld gekomen. Als vervanger van Smith.

De Weertenaren juichen voor een score terwijl er al was gefloten. Zij roepen nu dat het een onsportieve fout was. (Eerlijk gezegd heb ik dat idee ook.)

Eindstand: 58 - 86.

In Weert is men van plan om een nieuwe hal te bouwen. Lees hier meer. Sinds wanneer is daar geld voor? Play-offs, kampioen. Hm ... een droom is niet hetzelfde als een doel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten