Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 9 april 2017

Laatste speelronde reguliere competitie

4 wedstrijden werden er zaterdagavond gespeeld:
  1. Donar vs Rotterdam 
  2. Apollo Amsterdam vs Aris Leeuwarden 
  3. Zwolle vs Leiden 
  4. Den Bosch vs Weert 
Drie uitslagen die ik toch wel verrassend vind. Met name Den Bosch vs Weert.
  • Apollo vs Aris. Het verschil tussen beide ploegen is uiteindelijk 1 overwinning. In het nadeel van de club uit Leeuwarden. Apollo won in de reguliere competitie 9 wedstrijden (van de 28) en Aris kwam tot 8 zeges (in 28 wedstrijden). 
Aris verloor daarvoor van Donar en Den Bosch. Leek absoluut niet in de 'flow'. Maar ... 'flow' is ongrijpbaar. Het kan er van het ene op het andere moment wel zijn. Bekijk en beluister onderstaand filmpje (presentatie van Marc Lammers) maar eens.


Apollo verloor in ronde 27 in en tegen Leiden. Maar behaalde, omdat Aris in die ronde verloor van Den Bosch, de play-offs. Zij zouden, zo verwacht je, dan in een goede modus moeten zitten. Was de ploeg té ontspannen?

Ik heb (nog) geen beelden van de wedstrijd gezien. Wat de kansen zijn van Apollo in de serie tegen Leiden vind ik moeilijk om te zeggen.
  • Zwolle vs Leiden. De nummer 2 (Zwolle) vs de nummer 3 (Leiden). Uiteindelijk is het verschil tussen beide ploegen 1 overwinning. (20 voor Zwolle, 19 voor Leiden.) Gezien de statistieken van deze wedstrijd (jij kunt ze hier vinden) valt mij op dat Thomas Koenis (Leiden) qua scores productief is (een double - double met 16 punten en 12 rebounds) en (vooral) de geringe productie (en het lage schotpercentage) van Olaf Schaftenaar (Zwolle): 6 punten. 0 op 2 tweepunters, 2 op 8 driepunters, 0 op 0 vrije worpen. Ja, het is scorebordjournalistiek en hoeft de uitslag (73 - 80) dus niet te verklaren. 
Dit seizoen is Zwolle tot nu toe een team (het kostte wel enige tijd voor de ploeg dat was, omdat er veel nieuwe spelers waren aangetrokken).

Leiden een groep met een paar spelers met individuele kwaliteit (Koenis, Kherrazi, Voorn en Draper).
  • Den Bosch vs Weert. 80 - 93. De ploeg die van het trio Apollo, Landstede Zwolle en Den Bosch de grootste nederlaag leed. Nota bene tegen de zwakste ploeg van de competitie. In een wedstrijd tussen ploegen waar het verschil op de ranglijst absoluut het grootst is. 
Den Bosch heeft een ploeg dat geen team is. Een paar Amerikanen die zo hun individuele kwaliteiten hebben maar (op McWhorter na) geen teamspelers zijn. Met name Watts en Balentine zijn egoïsten. Door de nederlaag is het verschil tussen hen en Rotterdam beperkt gebleven tot 4 punten (2 overwinningen).

Weert speelde voor de eer. En om reclame te maken voor zichzelf (met het oog op de toekomst). Ooit was een wedstrijd Den Bosch vs Weert een topper. Dat is erg lang geleden. 4 overwinningen boekte de ploeg dit seizoen. In 28 wedstrijden. Dat is net iets meer dan 14%. Het enthousiasme van de club is leuk maar de FEB is al een paar seizoenen niet goed bezig door zo'n ploeg in de DBL te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten