Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 10 april 2017

Donar neemt de maat

Het Dagblad van het Noorden schrijft er staat in Nederland geen maat op Donar. Ik zou juist willen stellen dat Donar de rest de maat neemt. De prestaties van de beste ploeg, in dit geval dus Donar, is de norm. Anderen moeten zich daar toe verhouden (op maximaal 10 verliespunten (lees 5 nederlagen) in de reguliere competitie eindigen) of verdwijnen uit de competitie.

De play-offs zijn belangrijk maar je wilt ook een leuke reguliere competitie. Goede wedstrijden die spannend zijn. Dat is al jaren niet het geval. Het zijn slechte wedstrijden die je spannend kunt noemen omdat het zo'n chaos is dat niet te voorspellen valt wie de minst slechte ploeg is, en dus wint.

De verschillen op de ranglijst:
  • Donar (1) - Landstede Zwolle (2) 12 punten 
  • Zwolle (2) - Leiden (3) 2 punten 
  • Leiden (3) - Den Bosch (4) 10 punten 
  • Den Bosch (4) - Rotterdam (5) 4 punten 
  • Rotterdam (5) - Apollo Amsterdam (6) 6 punten 
  • Amsterdam (6) - Aris Leeuwarden (7) 2 punten 
  • Leewarden (7) - Weert (8) 8 punten 

Er is dus sprake van een top (Donar), een subtop (Zwolle & Leiden), een middenmoot (Den Bosch & Rotterdam), twee zwakke ploegen (Apollo en Aris) en een ploeg met een privilege (Weert).

Deze zomer, dus na de play-offs, is het moment om een noodzakelijke inkrimping te doen. Samen met het verbieden van een locatie (Leiden).

Aris lijkt zich niet te kunnen inschrijven voor het nieuwe seizoen (onvoldoende geld) en Weert zou nu eindelijk eens moeten degraderen. Nu heeft men het over allerlei ambities (landskampioenschap) maar daar geloof ik niet in.

De DBL zou verder moeten gaan met Donar, Zwolle, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam (samen met Leiden). Ja, 5. Helaas. Ik vind 4 prettiger. Maar kiezen tussen Den Bosch en Rotterdam wil ik niet. En ik vind dat Amsterdam de plek moet innemen van Leiden (zeker geografisch) als zij spelers van Leiden kunnen overnemen die ooit in Amsterdam zijn opgeleid (Voorn & Kherrazi).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten