Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 14 april 2017

Suns

In de Verenigde Staten zegt men "the sun shines even on a dog's ass!". Wat zo veel betekent als "alles, dus ook wat lelijk is / stinkt, kan in het zonnetje worden gezet. Iedereen kan eens een mazzeltje hebben, zelfs de grootste sukkel!".

Den Helder Suns lijkt volgens dit bericht meer steun te krijgen van het regionale bedrijfsleven. Leuk voor de club, slecht voor de DBL. Van een organisatie die nota bene een crowdfundingsactie nodig heeft om genoeg geld te verzamelen zodat men aan de licentie-eisen voldoet mag niet verwacht worden dat het rijk genoeg zal zijn om een fatsoenlijke selectie samen te stellen.

Je koopt geen topploeg maar ... zonder geld (of met weinig geld) haal jij niet eens redelijke spelers. En dan is het bouwen van een goed team zo goed als onmogelijk. Nederlandse spelers zijn, vanwege ons belastingklimaat, duurder dan buitenlanders. Het is voor veel clubs een niet te nemen hindernis.

Ja, er zijn genoeg ploegen met minder buitenlanders dan het toegestane maximum van 4. Zij hebben echter geen Nederlandse spelers van een behoorlijk niveau. Dat zij die kwaliteit niet hebben neem ik deze clubs niet kwalijk. Wél vind ik het kwalijk dat zij meedoen aan de competitie.

Heus, ik snap de ambitie. Maar ... kijk in de spiegel, wees eerlijk! Dat de FEB niet ingrijpt verrast mij absoluut niet. Dit orgaan is ziende ogen blind. Geen visie, geen deskundigheid, geen realistische doelen.

Wanneer men in tot inkeer komt en de DBL een fatsoenlijke competitie wordt? Wanneer de zwakke clubs failliet gaan. Maar dan kan het voor de rijke clubs al te laat zijn om nog selecties te hebben met spelers van enig niveau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten