Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 13 april 2017

Round 1 [LIVE VERSLAG]

De play-offs beginnen vanavond. Echter maar met 1 wedstrijd: Den Bosch (4) vs Rotterdam (5).

Verder is dit het programma:
  • 15 april Leiden (3) vs Apollo Amsterdam (6)
  • 17 april Rotterdam vs Den Bosch
  • 17 april Apollo vs Leiden
  • 20 april (indien nodig) Den Bosch vs Rotterdam
  • 20 april (indien nodig) Leiden vs Apollo
De winnaars van deze "kwartfinales" nemen het in de halve finales op tegen Donar (winnaar Den Bosch vs Rotterdam) of Landstede Zwolle (winnaar Leiden vs Apollo Amsterdam).

Ik snap nóg niet waarom men niet kiest voor een play-offs met 4 ploegen. Er doen 8 ploegen mee aan de reguliere competitie, en daarvan mogen er 6 meedoen aan de play-offs. Bespottelijk! Je moet op deze manier meer moeite doen om de play-offs niet te halen dan je wél te plaatsen voor de  play-offs.

Het niveau van deze kwartfinaleseries zal, naar verwachting, ook wel zeer matig zijn. In de halve finale verwacht ik overigens ook niet zo veel spanning. De serie Zwolle vs Leiden zou nog wel eens spannend kunnen worden, maar ik zie geen enkele serie over 7 wedstrijden gaan.

Het zijn teams (Donar en Zwolle) vs ploegen met individuele kwaliteiten (Den Bosch en Rotterdam) respectievelijk ploegen die van beide weinig te bieden hebben (Leiden en Apollo).

Game 1 Den Bosch vs Rotterdam laat in mijn ogen precies datgene zien wat ik had verwacht en dus bedoel. Hele korte, chaotische aanvallen van beide ploegen. Slecht verdedigen van Den Bosch, slecht rebounden door Rotterdam, uitsluitend 1 tegen 1 acties van individuen. Niemand beseft dat basketball 5 tegen 5 wordt gespeeld.

Stand na het 1e kwart: 17 - 17.

In het tweede kwart weet de thuisploeg afstand te nemen. De marge groeit naar 6 punten. En bij 33 - 24 zelfs naar 9. Marshall zit niet in de wedstrijd.
Time-out Den Bosch: 33 - 26.

Ruststand: 39 - 28.

Het 3e kwart biedt niets beters. Wat ik op zich wel snap (er leek namelijk sprake te zijn van irritatie (ruzie) tussen spelers van beide ploegen), maar wat het spel niet ten goede komt, er worden veel meer persoonlijke fouten gefloten. Dat is niet zelden voor fouten die mijns inziens niet storend zijn. 'No harm, no foul!'

Stand na 3e kwart: 62 - 45.

Een van de weinige positieve dingen: het spel van Maarten Bouwknecht. Naast de punten (12 tot nu toe) het verdedigen en het opbouwen van het spel in dienst van de ploeg. McWhorter speelt egoïstisch, D.J Balentine is een shooting-guard. Bijzonder genoeg 0 assists voor Bouwknecht en 4 voor McWhorter. Ik betwijfel of dit klopt.

Rotterdam slaagt er in de tweede helft niet in om de achterstand bij rust te verkleinen. Integendeel zelfs! De voorsprong van de Bosschenaren groeit per kwart. En dat is niet bepaald te danken aan goed spel van de thuisploeg.

De bezoekers uit de Maasstad grossieren in fouten. Hun schutters (Marshall & Theeuwkens) zitten absoluut niet in de wedstrijd. Bijzonder lage schotpercentages: Marshall 7 op 20 en Theeuwkens 0 op 10.

Time-out Rotterdam: 76 - 55. Marshall en Theeuwkens krijgen geen rust. Hoopt de ploeg er op dat zij in de laatste paar minuten hun schot nog vinden (en dus een goed moraal overhouden aan de wedstrijd)?

Time-out Den Bosch?: 78 - 61.

Eindstand: 82 - 61.

Hoogste efficiency is van Balentine (+18), verkozen tot mvp werd Bouwknecht.

Den Bosch vs Rotterdam: 1 - 0.