Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 5 april 2017

Boston Celtics

Als Donar-fan zeg ik: mijn bloed is blauw - wit. (Dus niet van adel.)

Als fan van de Boston Celtics zeg ik: mijn bloed is groen.

De ploeg van de Celtics bestaat dit seizoen uit: Avery BRADLEY, Jaylen BROWN, Jae CROWDER, Gerald GREEN, Al HORFORD, Demetrius JACKSON, Jonas JEREBKO, Amir JOHNSON, Jordan MICKEY, Kelly OLYNYK, Terry ROZIER, Marcus SMART, Isaiah THOMAS, James YOUNG & Tyler ZELLER.

Vanwege de ruilhandel van Kevin Garnett & Paul Pierce (2013) verkregen de record kampioenen (17 titels) mogelijkheden om in de 'draft', de selectieprocedure om nieuwe spelers (meestal afkomstig van colleges) te werven, goede spelers te contracteren.

Als de Celtics een ervaren speler van een andere club willen overnemen dan zal die club daar een goede prijs (een 'pick') voor willen ontvangen. Maar, misschien dat het de C's lukt om diverse spelers van de hand te doen voor 2 sterren? Zeker als een (of beide) het niet zo naar zijn (hun) zin heeft (hebben) bij zijn (hun) huidige club(s). Misschien kunnen zij Green, Jackson, Jerebko, Johnson, Mickey, Olynyk, Rozier, Young & Zeller afstaan?

Interessante nieuwe spelers zijn dan (in mijn ogen) o.a. Paul George (Indiana Pacers (daar niet tevreden)), John Wall (Washington Wizards (de ploeg komt niet ver in de play-offs wat het imago van Wall niet zo goed doet)) of een center (Andre Drummond (Detroit Pistons), Al Jefferson (Indiana Pacers (ex-Celtics!)), Rudy Gobert (Utah Jazzz), Joel Embid / Jalil Okafor (Philadelphia 76ers), Nikola Jokic (Denver Nuggets), Greg Monroe (Milwaukee Bucks), Nikola Vucevic (Orlando Magic), Jonas Valanciunas (Toronto Raptors)).
  • George is een speler die vanaf de perimeter scorend vermogen brengt. Waardoor de C's niet meer zo afhankelijk zijn van Isaiah Thomas. 
  • Wall is een point-guard die keurige cijfers behaalt. Hij is een ander type speler dan Thomas. En hij is een speler die beter verdedigt dan Thomas. De verdediging (Smart (een invaller), Bradley & Crowder (ook een invaller)) is een belangrijke kwaliteit van de Celtics.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten