Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 21 april 2017

Donar vs Den Bosch (game 1 halve finale [VOORBESCHOUWING])

Dat deze ploegen tegenover elkaar staan is al enige tijd (sinds 2e Paasdag) duidelijk. De Bossche ploeg (als 4e geplaatst) kenden geen enkel probleem met de Rotterdammers. De uitslagen (82 - 61 en 65 - 79) lieten aan duidelijkheid niets te wensen over.

Donar is, als nummer 1 geplaatst, nog langer zeker van een plek in de halve finale. De Groningers waren, net als Landstede (Zwolle), vrij in de 1e ronde (verkapte kwartfinale). Maar speelden wel 1 nuttige oefenwedstrijd in België.

Het spel van beide ploegen verschilt als dag en nacht.

Den Bosch: draait op atletisch vermogen, opportunisme. Dat Van der Holst (ooit speler onder coach Ton Boot) zijn ploeg zo veel risico's laat nemen is best bijzonder. Hun Amerikanen beschikken over (redelijk) veel technische vaardigheid in aanvallend opzicht. Teamspelers zijn het zeker niet. Aan verdedigen hebben zij een broertje dood.

Maarten Bouwknecht wordt de 'x-factor' genoemd. In mijn ogen is hij hun meest waardevolle speler maar is hij niet hun 'x-factor'. Het verschil tussen flop of top zal eerder worden bepaald door de Amerikanen. Is Balentine op schot? Wat voegt Mitchell toe?

Donar: hun basis is het beheersen van fundamentele zaken in zowel technisch als tactisch oogpunt. Hoewel de ploeg zeker niet passief speelt is controle vaker aanwezig dan opportunisme. Het credo van Ton Boot "niet gokken!" is bij Erik Braal doorgedrongen. Hij brengt dat over op zijn spelersgroep. Donar is echt een team. Dit blijkt onder andere uit het aantal assists en het rondspelen van de bal. Dit 'passen' is overigens functioneel en niet 'passen' om het 'passen'. Ondanks dat het een team is, wel een 'x-factor': Lance Jeter. Daarbij is het de vraag: wat voegt Arvin Slagter toe? Hij was waardevol tijdens zijn vorige periode bij Donar. Hij was als speler van Den Bosch een stuk minder goed!

In de reguliere competitie was de balans 3 - 1 (voor Donar). Verder speelden beide ploegen nog 2 wedstrijden tegen elkaar: supercup (voor aanvang van de reguliere competitie) en 1/8 finale van het bekertoernooi. Ook deze wedstrijden werden gewonnen door Donar.

Welke tactische plannen zullen de coaches bedenken? In hoeverre slagen de spelers in de uitvoering?

De Bossche selectie was in al die wedstrijden verschillend qua samenstelling. De Amerikanen kwamen tijdens het seizoen. En 1 Amerikaan (Antwan Scott) vertrok en werd later vervangen (door DJ Balentine).

Donar speelt dit hele seizoen met dezelfde selectie. In tegenstelling tot het vorige seizoen. Toen werden Ken Brown en Garrick Sherman vervangen door Lance Jeter (eerst nog Tommy Mason-Griffin) en Dražen Bubnić. Kort na de komst van Jeter volgde nóg een wisseling van de wacht: Yannick Franke vertrok en werd opgevolgd door Tjoe de Paula.

Donar werd vorig seizoen kampioen. Iets wat de Bosschenaren dit seizoen hopen te bereiken. Donar wil haar titel prolongeren, en daarmee de derde beker van het seizoen in haar prijzenkast bijzetten. 


Er zijn aan de Donar-supporters 170 kaarten toegekend voor wedstrijd 4. Waarschijnlijk is er ook niet meer ruimte voor Groningers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten