Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 15 april 2017

Praatjes

De NBB komt met een persbericht over de ondersteuning van 5 regionale "talenten"centra. Deze beslissing betekent dat er 5 centra zijn die officieel niet langer financiële steun krijgen.

Leuk die praatjes dat de overgebleven centra de 5 centra die geen ondersteuning meer krijgen moeten gaan helpen maar dát gaat dus níet gebeuren. In Nederland is het 'ieder voor zich en zot voor ons allen'. (Ja, ik weet dat het officieel anders is maar ik weiger om dat te zeggen.)

Hoezo samenwerking tussen de NBB en de centra? Het zijn allemaal keizerrijkjes. De ene keizer vindt zichzelf nog beter dan de andere.

Welke kennis meent de NBB überhaupt te hebben? Koffie drinken? Nou, dát hoef jij de medewerkers van de rtc's niet te leren hoor. Koffie of thee drinken kan iedereen.

In Nederland zijn wij immers dol op thee drinken. Knuffeltje hier, knuffeltje daar. Aai over de bol voor die, schouderklopje voor de ander. De samenleving is verrot maar in plaats van in te grijpen gaat de overheid door met pamperen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Ik vrees voor de toekomst van de rtc's. Daar waar het zou moeten gaan om basketball verwacht ik vele uren NT2 (want dat schijnt zo moeilijk te zijn!). Het is zeker belangrijk dat een Nederlander de Nederlandse taal machtig is, maar hiervoor ga jij niet naar een school voor topsporters.

Vroeger zag je dat er op straat / pleintjes werd gesport. Maar al minstens twee decennia lang zie jij op straat en pleintjes alleen maar hangjongeren. Biertje drinken, jointje roken. 'Chillen' noemt men dat. Voorbijgangers in elkaar trappen, want dat is "cool".

Ons dna gaat kapot, en daarom zullen wij de concurrentiestrijd met andere landen nooit winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten