Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 3 april 2017

Weert vs Donar [VOORBESCHOUWING]

Livestream Weert vs Donar

De nummer 8 vs de nummer 1. Gezien de vorm waarin de Groningers nu verkeren mag het niet zo'n wedstrijd worden als op 11 Oktober (68 - 82). In die wedstrijd stond Weert bij rust met 46 - 36 voor en halverwege het derde kwart nog met 54 - 45.

Donar plaatste op dat moment een 0 - 26 run en trok de wedstrijd alsnog naar zich toe. Het is leuk dat Weert de club is die al het langst in de eredivisie speelt maar sportief gezien horen zij daarin niet thuis. Als je van de 28 wedstrijden er maximaal 5 wint (de ploeg staat nu na 26 wedstrijden op 3 overwinningen) dan is dit niet het niveau waarop jij dient te "acteren". Dat de Limburgse club wil bouwen en spelers beter wil maken is prima. Echter, doe dat dan in de DTL of de promotie divisie. Of beide. De ploeg is nu ook actief in twee competities: DBL en DTL.

Wat ik niet begrijp aan de Limburgers: waarom hebben zij een buitenlander gehaald voor de positie van point-guard op het moment dat Kasper Averink nog niet geblesseerd was? Met zo'n extra guard verandert er iets aan de rol, en dus ook ontwikkeling, van een jonge Nederlandse guard. Averink, de beste speler van de ploeg, was naar de club gekomen om zich te ontwikkelen. In Leiden zag hij daarvoor onvoldoende kans. (Met de aanwezigheid van Merijn Ververs zal de Leidse club ook wel niet uit zijn op een terugkeer van Averink. Ook al is Ververs geen waardige eredivisiespeler. Leiden vindt immers dat zij een topploeg hebben.)

Donar zou misschien beter tegen een Belgische ploeg kunnen spelen: Mons Hainaut, Oostende, Brussel, Antwerpen. Na de reguliere competitie speelt de ploeg 1 of 2 oefenwedstrijden tegen (een) Duitse club(s). Wie dat is/zijn is onbekend. Het is ook niet belangrijk om te weten tegen wie er gespeeld wordt. Wat wél belangrijk is: dat de ploeg zich hiermee goed voorbereid op de play-offs. Het winnen van de triple/treble is het doel van dit seizoen. Repeat winning the national championship.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten