Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 22 april 2017

NMT blijft een kliekje Leiden & Den Bosch

De stichting NMT (Nederlands Mannen Team) heeft Sander van der Holst (thans coach van Den Bosch) aan het team toegevoegd als assistent-coach.

Het is, vind ik, even opvallend als triest om te zien hoe groot de absentie van Donar is in het Nederlands mannenteam. Het ontbreken van mensen van Donar in het Nederlands mannenteam leidt er al jaren toe dat men van mening is dat Donar het Nederlandse basketball geen warm hart toe draagt.

Zo'n uitspraak van de directeur van Den Bosch (Van Oosterhout) helpt daarbij ook niet "Wij zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan het Nederlandse basketball. Wij zien het belang van samenwerken". Ogenschijnlijk is Van O. reeds vergeten dat hij 'tips & tricks' (en misschien wel meer) kreeg van Donar. De Bossche B.V. keek immers met ontzag naar de businessclub en de achterban van Donar?

Arvin Slagter is de aanvoerder van het Nederlands team. Hij  zal vermoedelijk de enige international zijn. Sean Cunningham deed mee in de nationale ploeg tijdens de all-star game, maar zal vermoedelijk ontbreken in de ploeg die kwalificatiewedstrijden gaat spelen. Jason Dourisseau verkreeg twee jaar geleden de Nederlandse nationaliteit. Hij trainde mee met de nationale selectie maar reeds na korte tijd werd duidelijk dat hij niet mee zou doen aan het Europees kampioenschap. Stefan Mladenovic behoorde afgelopen zomer tot de nationale selectie maar kwam nimmer in actie.

Of er in de toekomst (over ruim 3 jaar) een coaching-staff Braal & Triemstra komt? Ik waag het te betwijfelen. Dan doel ik niet eens op interesse van Erik Braal & Hein Gerd Triemstra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten