Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 21 oktober 2016

1e tussentijdse evaluatie DBL

Op het moment van schrijven hebben alle ploegen in ieder geval 2 wedstrijden gespeeld. De meeste ploegen 3 wedstrijden. Dit is de huidige stand:

  1. Donar 3 gespeeld, 3 gewonnen, +67                                   
  2. Landstede 3 gespeeld, 3 gewonnen, +37 
  3. Leiden 3 gespeeld, 3 gewonnen, +33
  4. Rotterdam 2 gespeeld, 1 gewonnen, 1 verloren, -17 
  5. Aris 3 gespeeld, 1 gewonnen, 2 verloren, -22 
  6. Apollo 2 gespeeld, 0 gewonnen, -45 
  7. Weert 3 gespeeld, 0 gewonnen, -26 
  8. Den Bosch 3 gespeeld, 0 gewonnen, -27 
Ja, Den Bosch is gezakt van plek 6 naar plek 8 door een 69 - 72 nederlaag tegen Zwolle. Dat is vooral iets waarover Landstede Zwolle zich achter de oren moet krabben. Waarom speelde men zo zwak tegen een Bossche ploeg die weliswaar hard werkt maar een smalle rotatie heeft én door het ontbreken van Akerboom en Scott kwaliteit ontbeert?!

Voor het seizoen begon gaf ik weliswaar mijn indruk dat het spannend gaat worden tussen Leiden, Zwolle en Den Bosch maar ik had van Zwolle in deze wedstrijd toch beter spel verwacht. Ondanks dat Landstede, door de vele nieuwelingen, nog geen ingespeeld team is.

En ja, ik schreef ook dat ik Zwolle nog niet zie als de outsider zoals ik dat vorig seizoen wel zag. De Amerikanen zijn allround maar sprankelend is hun spel niet. Tenminste, wat ik zag in de wedstrijd Zwolle vs Leiden in Meppel (David cuptoernooi).

Weert schijnt leuk te spelen. Kasper Averink is een aanwinst voor de Limburgse club. Maar hij moet, door gebrek aan kwaliteit, veel minuten spelen. Wellicht iets te veel? In ieder geval verwacht ik dat Weert voorbij gestreefd gaat worden door de Bosschenaren. Voor de competitie valt het te hopen dat Weert serieus gaat concurreren met Apollo Amsterdam, Aris Leeuwarden en Rotterdam basketball college!

Over Apollo. De Amsterdammers hebben hun selectie uitgebreid met Hicham Kherrazi. Voor de breedte en diepte in ieder geval een versterking. Te meer omdat Joël Brandt op dit moment geblesseerd is. De eerstvolgende wedstrijd van de ploeg uit Mokum is tegen Weert (zaterdag 22 oktober om 20:00 uur in de Apollohal). Welke ploeg pakt de eerste winstpunten van het seizoen?

Rotterdam basketball wist al een wedstrijd te winnen (74 - 71 tegen Den Bosch). De ploeg van coach Salomon stuurde haar Amerikaanse center naar huis en haalde Robert Krabbendam weer terug. De club roemt zijn rentree. Zondag 23 oktober speelt Rotterdam vanaf 14:00 uur in Zwolle tegen Landstede.

B.S.  Leiden is de huidige nummer drie. Gevoelsmatig reken ik op een strijd tussen Leiden, Zwolle en Den Bosch om de plekken 2, 3 en 4. Leiden heeft een smalle selectie. Slechts 6 spelers die DBL-waardig zijn. Twee contractspelers die vorig seizoen jeugdspelers waren (Jan Driessen en Floris Versteeg), en die in mijn ogen de komende jaren eeuwige talenten zullen blijven om uiteindelijk gewoon roemloos te verdwijnen uit de eredivisie. Vraag: hoe lang blijven Cashmere Wright, Jessey Voorn en Mohamed Kherrazi? Ik verwacht dat Rogier Jansen en Daviyon Draper na dit seizoen vertrekken. Thomas Koenis heeft na dit seizoen nog een contract voor 1 seizoen bij Leiden? (Maakte in de zomer van 2015 de overstap van Donar Groningen naar B.S. Leiden.) Op zaterdag 29 oktober is de kraker Donar vs Leiden. Maar eerst spelen de Leidenaren zaterdagavond in Leiden tegen Den Bosch. De fans van Leiden raken nog weinig enthousiast van hun ploeg. Geen balans in de selectie (inside alleen Koenis), te weinig kwaliteit (enkele dragende spelers hebben weinig scorend vermogen) zo is de kritiek (op het bestuur).

Donar Groningen is volgens kenners dé favoriet voor de landstitel. Die status zou je misschien wel als Martinitorenhoge favoriet mogen omschrijven? ;) Zonder Dourisseau en Slagter goed partij bieden tegen Gravelines (Frankrijk). Eenvoudig winnen in en tegen Den Bosch, Weert en Amsterdam. Zondag 23 oktober speelt de ploeg haar eerste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Aris Leeuwarden is de opponent. Een week later (29 oktober) komt B.S. Leiden op bezoek en weer een later (6 november) volgt voor de Groningers de uitwedstrijd in Zwolle tegen Landstede basketball. De fans van Donar zijn tevreden over en trots op hun ploeg. Alleen missen zij Ross Bekkering. Dat zou toch wat zijn als die vlak voor het allstar-gala nog even wordt ingevlogen? (Dromen mag?!?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten