Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 1 oktober 2016

Verbetering?

Er is "gevraagd" naar 'Hoe kunnen wij werken aan verbetering?'. In mijn vorige artikel over de FEB zou ik wél hebben aangegeven wat er moet gebeuren maar niet hoe.

Dat heb ik bij mijn weten al eens gezegd (geschreven) maar vooruit ik zal het proberen duidelijk te maken.


  1. er dient een onafhankelijke commissie onderzoek te doen naar de begrotingen van de clubs (niet alleen die voor het komende seizoen maar ook de afgelopen 7 seizoenen!). Indien daar iets niet aan deugt dan een boete opleggen + strafpunten (punten in mindering). Situaties als Donar, Den Helder en Den Bosch behoren daarmee voortaan voorkomen te worden. Bestuurders die terugtreden in geval van financiële problemen (naderend faillissement) mogen bij een doorstart (of oprichting nieuwe organisatie) geen besuurs-/managementfunctie bekleden! 
  2. iedere club die wil meedoen aan de eredivisie moet beschikken over een begroting van € 1 000 000 per seizoen (dat is dus per club). Hoe de club aan dat geld komt is niet belangrijk. Dit bedrag dient per seizoen verhoogd te worden met € 250 000. 
  3. iedere club die mee wil spelen in de eredivisie dient te beschikken over een passende locatie (strenge eisen aan zowel gebouw áls tribunes). Locaties als die in Leiden en Den Bosch zouden mijns inziens afgekeurd moeten worden, een club als Apollo zou betere tribunes moeten gebruiken. Een nieuwe hal mag alleen worden gebouwd op kosten van de club (dit mag in samenwerking met andere sportclubs) of een sponsor van de club (mits dit geen (semi-)overheidsorganisatie is!). Bouwen op kosten van de overheid (direct of in de vorm van een lening) dient absoluut verboden te zijn. 
  4. clubs die aan het einde van het reguliere seizoen op een achterstand van meer dan 10 punten (dus meer dan 5 nederlagen) van de nummer 1 eindigen mogen het volgende seizoen niet meespelen in de eredivisie. Zij degraderen naar een nieuw op te starten promotie divisie. Die, zoals het nu lijkt, zou moeten bestaan uit de slechtste 4 clubs van de huidige eredivisie (DBL) en de 4 beste ploegen (final four) van de huidige promotie divisie. Dat zouden dan 8 ploegen zijn maar dat aantal kan groter worden als er van de top 4 van de DBL een of meer ploeg(en) is/zijn die op meer dan 10 punten eindigt/eindigen van de nummer 1. Uitzondering: als zo'n ploeg kampioen wordt mag deze wél in de eredivisie blijven. 
  5. Play-offs met maximaal 4 ploegen. Ploegen uit de top 4 die op meer dan 16 punten van de nummer 1 eindigen mogen niet meedoen aan de play-offs. Wanneer wordt vermoed dat een ploeg uit de top 4 opzettelijk verliest om het verschil met andere clubs te beperken zal deze ploeg worden teruggezet naar de tweede divisie! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten