Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 30 oktober 2016

Aris (Leeuwarden) vs Rotterdam

Deze wedstrijd zal wellicht vermakelijk zijn voor een beginnende toeschouwer maar het is om diverse redenen anti-reclame. Ook door het slechte commentaar van de verslaggeefsters van Podium tv.

Als het jou al niet lukt om de namen van de spelers correct uit te spreken ... En zó moeilijk is de naam Ties Theeuwkens nou ook wéér niet! (Zij spreken het uit als Teukens.)

Het spel is ook zwak. In eerste instantie denk je misschien nog "goh, leuke score" maar als je beter kijkt dan zie je (als het goed is) gewoon hoe belachelijk slecht er wordt verdedigd. Lees: er wordt niet verdedigd.

Als je dan zou mogen concluderen dat dit de twee laagst geklasseerde ploegen van de competitie zijn, dan is het minder dramatisch. Echter dát is niet zo. Dit zijn de nummers 5 en 6 van de competitie! Aris wist het overigens de huidige nummer 3 (Leiden) moeilijk te maken. Aris vs Leiden was op 18 oktober 60 - 62. Of Aris toen ver boven hun niveau speelde? Nee, absoluut niet! Leiden heeft gewoon een heel zwakke ploeg. (Toen speelde Cashmere Wright ook nog bij Leiden!)

In de aanval zijn beide ploegen slordig. Het Kalverdijkje is net een schiettent. De doelstelling van beide ploegen (top 4 reguliere competitie) is, mits Den Bosch zich niet versterkt, haalbaar. In de zomer zag ik al wel hoe zwak Leiden is (en Landstede (Zwolle) imponeerde evenmin maar ik had nog wel een groot verschil verwacht tussen het drietal Leiden, Zwolle & Den Bosch en de drie achtervolgers Rotterdam, Amsterdam en Leeuwarden. Met daarachter Weert. Het verschil tussen de nummer 4 en de nummer 5 lijkt dit seizoen nog kleiner te worden dan vorig seizoen het geval was.

Nieuwe stand:

  1. Donar (Groningen) 5 gespeeld, 5 gewonnen
  2. Landstede (Zwolle) 5 gespeeld, 5 gewonnen 
  3. Leiden 5 gespeeld, 4 gewonnen, 1 verloren 
  4. Apollo (Amsterdam) 4 gespeeld, 2 gewonnen, 2 verloren 
  5. Aris (Leeuwarden) 5 gespeeld, 2 gewonnen, 3 verloren 
  6. Rotterdam 4 gespeeld, 1 gewonnen, 3 verloren 
  7. Weert 5 gespeeld, 5 verloren 
  8. Den Bosch 5 gespeeld, 5 verloren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten