Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 16 oktober 2016

bc Apollo biedt kranig weerstand

Qua doelsaldo zou jij het misschien denken maar (volgens fans die alle competitiewedstrijden tot nu toe LIVE hebben bijgewoond (dus in de desbetreffende sporthallen!)) bc Apollo is de ploeg die tot nu toe het beste basketball heeft laten zien tegen Donar.

In de vorige confrontaties speelde Donar in en tegen (achtereenvolgens) Den Bosch (52 - 73) en Weert (68 - 82).

Vanavond dus de wedstrijd in Amsterdam tegen Apollo. Kwartstanden:

 1. 12 - 26 
 2. 25 - 49 (13 - 23) 
 3. 48 - 67 (23 - 18) 
 4. 65 - 97 (17 - 30) 
Ondanks de smalle rotatie kon Donar in het tweede en het vierde kwart ook de jeugdspelers inbrengen. De smalle rotatie is er vanavond vanwege afwezigheid van Arvin Slagter (nog altijd geblesseerd aan zijn knie), Jason Dourisseau (raakte tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen Weert geblesseerd aan een dijbeen?) en Stefan Mladenovic (ziek (ik vermoed griep)).

Slagter deed vanavond wel mee aan de warming-up maar hij kwam niet in actie. Na rust, toen hij zich inmiddels had omgekleed, kreeg hij nog ijs op zijn knie.

Donar begon, net als tegen Den Bosch en Weert, slordig aan de wedstrijd. Maar dit keer herstelde de ploeg zich veel sneller. Een 6 - 0 achterstand verdween spoedig.

Het spel oogde niet heel bijzonder maar het rondspelen van de bal ging vanavond al in een hoger tempo dan tegen Den Bosch (de wedstrijd tegen Weert heb ik niet gezien!). Verdedigend was het opnieuw niet scherp maar er was wel meer intensiteit in de duels om de rebound.

Drew Smith liet weer een paar leuke dunks zien. Bij een dunk van Smith raakte Sean Cunningham geblesseerd. Ik verwacht echter dat Cunningham tegen Gravelines (a.s. woensdag) wel zal spelen.

Apollo heeft ook dit seizoen een smalle rotatie. Deze wordt per a.s. maandag (17 oktober) uitgebreid met Hicham Kherrazi. Verder komt de ploeg tot nu toe blijkbaar kwaliteit tekort tegen de finalisten van het afgelopen seizoen (Apollo verloor vorige week in Zwolle met 89 - 76 van Landstede).

De huidige stand:

 1. Donar 3 gespeeld, 3 gewonnen 
 2. Leiden 2 gespeeld, 2 gewonnen 
 3. Landstede (Zwolle) 1 gespeeld, 1 gewonnen 
 4. Aris (Leeuwarden) 1 gespeeld, 1 gewonnen 
 5. Rotterdam 2 gespeeld, 1 gewonnen, 1 verloren 
 6. Den Bosch 2 gespeeld, 2 verloren 
 7. Apollo (Amsterdam) 2 gespeeld, 2 verloren 
 8. Weert 3 gespeeld, 3 verloren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten