Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 26 oktober 2016

The day after (Limburg United vs Donar [NABESCHOUWING])

Gisteren heb jij de wedstrijd Limburg United vs Donar kunnen volgen via verschillende media: YouTube (LIVEstream), Twitter? (Donar zelf?) en deze website.

Nu, na enkele uren slaap zal ik het spel wat verder analyseren.

Allereerst de constatering dat het, vanwege het gemis aan Jason Dourisseau (wanneer zal hij weer spelen?) en het nog niet volledig in 'game shape' (wedstrijdconditie) zijn van Arvin Slagter (simpelweg door een gebrek aan wedstrijdritme) én de moeite die Pasalic en Smith onder de baskets hadden, niet meeviel tegen onze tegenstanders uit het Belgische Limburg. Wie mazzelt wint in Hasselt!

Dat geluk dwongen wij mijns inziens wél af. De ploeg bleef in zichzelf geloven, de spelers werkten hard (ook voor elkaar), motiveerden elkaar (ook vanaf de bank) en de coaching van Erik Braal was okay.

Een enkeling vroeg zich af waarom de rotatie van Donar in deze wedstrijd betrekkelijk smal (in zijn ogen) was. Nou, maar nu vul ik dat in (aanname, en dus riskant!), ik denk omdat Braal onvoldoende vertrouwen had in de reserves dat zij op dit niveau (van deze wedstrijd) mee zouden kunnen. In mijn ogen is dat, als dat het geval is, geen raar idee. Onze vaste waarden hadden het al moeilijk.

Het 1e (21 - 24) en 4e (28 - 25) kwart kun je wat mij betreft min of meer tegen elkaar wegstrepen. Donar kwam aan de laatste punten door P's (gevolgd door vrije worpen) van Limburg United.

Het tweede en derde kwart vielen op. 28 - 17 voor Limburg United in het tweede kwart. De voorsprong die Donar had opgebouwd in het eerste kwart verdween als sneeuw voor de zon. Elias Idrisi schoot uit alle standen raak. Hij kreeg steun van Seth Tuttle.

Donar kwam goed uit de kleedkamers (0 - 5) en bleef, ook na de eerste tegenscore in dit kwart, de betere ploeg. Dit bleek vooral in de scores: 14 - 30! Sean Cunningham (11 punten) was in de aanval de aanjager, Lance Jeter de man van de punten (ondersteund door Pasalic (20 punten) en Slagter (15 punten)), Stefan Mladenovic (4 assists, 2 steals, 2 rebounds) deed nuttig werk in de verdediging.

Thuis moeten wij zorgen dat we de dingen die wij in Hasselt goed deden ook goed doen. En dat wij de dingen die niet goed gingen duidelijk verbeteren. Ofwel: 14 - 30 handhaven, 28 - 17 terugbrengen naar bijv. 18 - 17. Hoe? Daar zal Erik Braal wel antwoord op vinden na het bestuderen van de video.

Volgende wedstrijd in het toernooi om de Europe cup: 1 november 2016 Donar vs Körmend.

Stand in de groep:

  1. BCM Gravelines 2 gespeeld, 2 gewonnen, +28 
  2. Donar 2 gespeeld, 1 gewonnen, 1 verloren, -2 
  3. Körmend 2 gespeeld, 1 gewonnen, 1 verloren, -4
  4. Limburg United 2 gespeeld, 2 verloren, -22 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten