Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 20 oktober 2016

Den Bosch vs Zwolle

Vanavond, donderdag 20 oktober, in Den Bosch de wedstrijd Den Bosch vs Zwolle.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in de halve finale van de play-offs. (4 - 2 voor Zwolle.)

Den Bosch, met 1 buitenlandse speler (Dejan Kravic), begon als dé favoriet aan het seizoen 2015/2016. Er werd door vele volgers vol lof gesproken over de Bossche club. Een ploeg die bijna volledig uit Nederlanders bestaat (met enkele internationals: Leon Williams, Kees jr. Akerboom, Ralf de Pagter aangevuld met nuttige spelers als Stefan Wessels, Maarten Bouwknecht en Valentijn Lietmeijer). Hier is echt sprake van visie en structureel beleid, zo meende men.

Hoe wrang voor Den Bosch bleek de realiteit. Een ruime achterstand op de top 3 (Zwolle, Leiden en Groningen). Hun buitenlander begon goed aan het seizoen maar na het all-star gala leek hij wel een speler uit een willekeurig gezelschap recreanten.

De financiële problemen, die al enkele jaren speelde, bleek ook nog eens veel ernstiger dan gedacht(?). De club ontsnapte aan een faillissement. Volgens de penningmeester vielen de inkomsten uit kaartverkoop in de play-offs tegen aangezien de ploeg de finale niet had gehaald. Dom, dom, dom! Als club moet je inkomsten uit de play-offs niet meenemen in jouw begroting, maar kosten in de play-offs wél.

Onlogisch? Ja ... wellicht. Maar door kosten wél te begroten en inkomsten niet voorkom je dat aan het eind blijkt dat je minder inkomsten hebt dan begroot c.q. meer kosten hebt gemaakt dan verwacht. Al kunnen kosten ook dan nog hoger uitvallen dan je had berekend. In ieder geval wordt het risico beperkt.

Zwolle was de nummer 1 van de reguliere competitie. Niet onverdiend want de ploeg had een groot deel van het seizoen op die positie gestaan. Het is voor de Zwollenaren spijtig dat basketball niet echt leeft in Zwollywood. De club zal dit seizoen (2016/2017) een ruimere begroting hebben aangezien de sponsor (Landstede) besloot om niet langer steun te verlenen aan het volleybal.

De huidige stand op de ranglijst:

  1. Groningen 3 gespeeld, 3 gewonnen 
  2. Leiden 3 gespeeld, 3 gewonnen 
  3. Zwolle 2 gespeeld, 2 gewonnen 
  4. Rotterdam 2 gespeeld, 1 gewonnen, 1 verloren 
  5. Leeuwarden 3 gespeeld, 1 gewonnen, 2 verloren 
  6. Den Bosch 2 gespeeld, 2 verloren 
  7. Amsterdam 2 gespeeld, 2 verloren 
  8. Weert 3 gespeeld, 3 verloren 
Naar verwachting zal de Bossche ploeg (geleid door coach Sander van der Holst) het moeten stellen zonder Antwan Scott (de Amerikaan werd drie weken geleden gecontracteerd) en Kees jr Akerboom.

Of aan de zijde van Zwolle Olaf Schaftenaar in actie komt? Kwestie van afwachten. Tot nu toe speelde de laatste aanwinst nog niet.

Bekijk de wedstrijd hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten