Als het waar is wat Marcel Verburg (voorzitter FEB) zegt in een interview met het Leids dagblad dan is Donar bezig haar eigen graf te graven.
En niet alleen Donar. Op dit moment is Donar deel van de FEB. Kunnen wij niet in de DBL blijven maar uit de FEB stappen? In mijn ogen heeft Donar al jaren lang enorm veel last van de FEB.
Verburg zegt dat het plan is om de eredivisie uit te breiden naar minimaal 12 clubs, en om het clubs uit de promotiedivisie makkelijker te maken om toe te treden tot de DBL. Waardeloos idee!
Ten aanzien van financiële problemen (als gevolg van wanbeleid) lijkt de FEB absoluut geen actie te gaan ondernemen. Hoe dom kun je zijn om na minstens 10 gevallen nóg geen les te hebben geleerd?!?
Wanneer er maar weinig clubs overblijven aansluiten bij een buitenlandse competitie? Niet doen! Zorg eerst voor een sterke Nederlandse competitie. Ga pas dan nadenken over een competitie met Duitsland, België en misschien ook Luxemburg.
De Baltische liga en de Adriatische liga zijn geen competities voor clubs waarvan de landen geen eigen competitie hebben. Wij (Nederland) moeten die georgrafische constructie volgen.
Zowel de toelatingseisen áls de financiële controles moeten enorm worden aangescherpt.
De opmerking over Donar (te sterk) slaat helemaal nergens op. Het geeft een signaal af dat de FEB voornemens is om een vermogensplafond in te stellen (in combinatie met een salarisplafond). Zoals in de NBA.
Er is niets op tegen dat een club (bijvoorbeeld Donar) veel meer geld (en dus betere spelers) heeft dan de andere clubs. Je moet zo'n club niet beperken.
Niets, maar dan ook helemaal niets, heeft men blijkbaar geleerd van het afhaken van diverse clubs. Sponsoren hebben geen interesse in een competitie zonder spanning. Terecht ook! Als ik niet zo'n fanatieke supporter zou zijn van een club dan zou ik ook niet zo veel wedstrijden uit de DBL volgen. In de jaren dat er 12 clubs waren in de eredivisie had je overduidelijk een top, een middenmoot en een groep zwakke ploegen. Het zijn niet alleen de zwakke ploegen die zijn verdwenen.
Óók zijn de sterke ploegen van toen de afgelopen decennia verzwakt. Waarom? Omdat de sponsoren die zij hadden besloten om hun geld ergens anders in te steken. Het imago van de Nederlandse eredivisie was slecht, is slecht en zal (zo lijkt het) slecht blijven. Het is een veredelde amateurcompetitie. Met nadruk op amateur. Want het is allemaal zó amateuristisch. Geen visie, wel wanbeleid.
De DBL moet de uitstraling hebben een zeer sterke, spannende competitie te zijn met stabiele, kapitaalkrachtige clubs. En dat moet ook worden aangetoond met feiten. (Ranglijst, begrotingen) Dus verschil tussen nummer 1 en nummer laatst maximaal 10 punten, minimaal budget PER CLUB € 1 000 000 etc.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten