Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 30 september 2016

Supercup

Of zal ik zeggen 'soepercup'?

Deze wedstrijd, die traditie getrouw vóór de start van de reguliere competitie wordt gespeeld, is zeg maar de soep.

De diverse oefenwedstrijden (en enkele open dagen) zijn de aperitiefjes en amuses. En de reguliere competitie is een voorgerecht. En dat geldt ook voor het bekertoernooi.

De play-offs zijn het hoofdgerecht.

De wedstrijd om de supercup van het seizoen 2016/2017 (hoewel plaatsing geschiedde in het seizoen 2015/2016) gaat tussen Den Bosch (bekerwinnaar) en Donar (landskampioen).

Vorig jaar was Donar licht favoriet maar verloor zij ruim in en tegen Den Bosch. Donar had zich voor die wedstrijd geplaatst als bekerwinnaar van het seizoen 2014/2015. Den Bosch was de landskampioen van dat seizoen.

Nu is Donar de torenhoge (niet Martini toren) favoriet. Dit omdat Den Bosch beschikt over een redelijke basis vijf (Maarten Bouwknecht, Valentijn Lietmeijer, Kees jr Akerboom, Stefan Wessels en Ralf de Pagter) maar over een zwakke bank. Donar beschikt over een goede basis vijf (Lance Jeter, Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Chase Fieler & Drago Pasalic) én een sterke bank (Stefan Mladenovic, Arvin Slagter (enkele weken uitgeschakeld wegens een knieblessure), Tjoe de Paula, Bas Veenstra & Andrew Smith en de drie jeugdspelers Tim Hoeve, Sjoerd Koopmans en Daan Maring).

De resultaten in oefenwedstrijden waren van Donar positiever dan die van Den Bosch. Of de wedstrijden uit de 1e voorronde van het Champions League toernooi (helaas uitschakeling) voor de ploeg van Donar nadelig zijn (vermoeid) valt niet of nauwelijks te voorspellen.

Ik ben van mening dat de spelers een dusdanig goede conditie zouden moeten hebben dat, ondanks de reis, de spelers genoeg tijd hebben gehad om te herstellen van de inspanningen op dinsdag (27 september) en donderdag (29 september).

Het is mijns inziens 'not done' om je in te dekken met gebrek aan energie als excuus. Dat doet het team niet. In mijn ogen zou dat namelijk beschamend zijn.

Deze wedstrijd wordt gespeeld in Martini plaza. Echter niet in dezelfde zaal als waar normaal gesproken de wedstrijden van Donar worden gespeeld. Gezien de belangstelling is dat geen ramp. Weinig fans lijken geïnteresseerd in deze wedstrijd om de eerste prijs van het seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten