Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 11 september 2016

Aris & Zwolle en de rest van de DBL

Aris (Leeuwarden): heeft veel nieuwe spelers gehaald.

  • Jordan GREGORY (USA) = shooting-guard, 188cm 
  • Denton KOON (USA) = forward, 203cm 
  • Meshack LUFILE (USA) = center, 203cm 
  • George MARSHALL (USA) = point-guard, 186cm 
  • Eric PEUTZ (NL) = shooting-guard/small-forward, 191cm
  • Torben TÖNJANN (NL) = forward, 203cm
en een paar spelers keerden terug bij de club

  • Patrick FRIMPONG (NL = center, 206cm 
  • Dexter HOPE (NL) = point-guard, 185cm
  • Craig OSAIKHWUWUOMWAN = power-forward, 211cm 
alleen Leroy PETERSON speelde vorig seizoen ook al voor Aris.

Op zaterdag 10 september speelde Aris, tijdens het toernooi om de David cup, tegen Red Giants Meppel (dat wegens omstandigheden speelde onder de naam Mosquitos). Ik heb de 2e helft niet gezien. Aris won de wedstrijd met 69 - 97.

In de 1e helft vond ik het spel van Aris (en ja, zij zijn 2 weken bezig en dit was hun 3e oefenwedstrijd) matig.

Lufile, de center, is een tank. Maar als je hem uit de bucket weet te houden is hij nauwelijks dreigend. Defensief vind ik hem zwak.

Koon is, zo lijkt het, een speler voor het vuile werk. Geen soepele speler, geen fraaie technische hoogstandjes. Verder begaat hij mijns inziens regelmatig persoonlijke fouten die niet slim zijn.

Marshall & Gregory zijn wendbare guards met snelle handjes maar zowel offensief als defensief geen goede spelers.

Op 24 september, tijdens de open dag, speelt Donar tegen Aris. Misschien dat Aris dan wél een ploeg lijkt die voor de top 4 kan gaan?

(Landstede) Zwolle: heeft haar 4 Amerikanen van afgelopen seizoen moeten vervangen (zij vertrokken allen). Daarbij vertrok Jessey Voorn naar Leiden.

In Meppel deed Voorn niet mee. Hij was in Oostenrijk om met het Nederlands team een EK-kwalificatiewedstrijd te spelen. Ook Mohamed Kherrazi en Thomas Koenis ontbraken. Koenis zal mogelijk ook gespeeld hebben (is reserve). Kherrazi is geblesseerd (gebroken neus).

De Zwolse ploeg is degelijk. Geen geweldenaars maar wel spelers die allemaal wel op meerdere posities inzetbaar zijn. Afgezien van Nick Oudendag, hij is een pure center.

De nieuwe center lijkt nog niet heel stabiel vanaf de vrije worplijn. Maar zijn percentage is niet slecht.

Verdedigend oogde de ploeg niet scherp. Het was niet gemakzuchtig maar er werd wel veel ruimte weggeven, het rebounden was matig, waardoor Leiden diverse 2e kansen kreeg en zo makkelijk kon scoren.

De 66 - 88 overwinning op een jeugdploeg zegt weinig. Op zaterdag 17 september speelt Donar in Veendam tegen Landstede. Misschien dat een beter beeld geeft van het niveau van de Zwollenaren.

(B.S.) Leiden: Kherrazi, Koenis en Voorn ontbraken zoals gezegd. Daarom in de selectie slechts 2 eredivisiewaardige spelers, namelijk Cashmere Wright en Rogier Jansen. Beiden speelden niet geweldig.

Meer goede spelers heeft Leiden niet weten te contracteren. Dat de ploeg nog niet zo lang bezig is met de voorbereiding zegt mij niet veel. Het is een selectie met veel jonge, onervaren spelers. Daar zit geen enkele speler tussen met het niveau van de beoogde starters Wright, Voorn, Draper, Kherrazi, Koenis. Draper kwam niet in actie. Heeft nog geen werkvergunning.

Vorig seizoen had Leiden al een krappe rotatie. Dit seizoen zal die nog smaller zijn. Jan Driessen en Floris Versteeg moeten nu de 7e & 8e plaatsen in de selectie opvullen. Vorig seizoen waren zij 9e & 10e.

Tegen een goede ploeg met een diepe bank zal Leiden in de problemen komen. Ook als de 4 ontbrekende spelers meedoen.

Apollo, BS Weert, Den Bosch en Rotterdam heb ik nog niet in actie gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten