Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 16 september 2016

Donar vs Hamburg Towers (oefenwedstrijd [VERSLAG])

Duitsers staan bekend om hun punctualiteit maar daar was vanavond niet zo heel veel van te merken. Met name aan het begin van de wedstrijd. (Op dat moment waren het de fans van Hamburg Towers die verzaakten. Zij kwamen te laat aan in de sporthal. File heren?)

Kwartstanden:

  1. 15 - 16 
  2. 25 - 24 (10 - 8) 
  3. 45 - 40 (20 - 16) 
  4. 65 - 49 (20 - 9) 
Ter informatie: in de voorbeschouwing schreef ik al dat de Duitse club uitkomt in de Duitse 2e divisie terwijl Donar in Nederland uitkomt op het hoogste niveau. Maar ... vergis je niet! De Duitse ploeg heeft spelers van redelijk goed niveau, met behoorlijke kwaliteiten. Verrassend is dat niet want deze club heeft een begroting die minimaal gelijk is aan die van onze club. Ook Rostock, Duitse 3e divisie!, heeft een budget dat niet onder doet voor dat van ons.

Ik wil niet altijd kritiek leveren op de DBL en het Nederlandse basketball maar de situatie is bedroevend slecht: de budgetten zijn laag, het kost clubs veel moeite om het hoofd boven het spreekwoordelijke water te houden.

Onze nationale ploeg moet worden betaald door bedrijven waar oud internationals tot de directie behoren. Het budget is voldoende om materiaal (en vervoer) te bekostigen maar spelers ontvangen niet meer dan een appel en een ei. Toch presteren wij de laatste paar jaar heel behoorlijk!

In de ploeg diverse spelers uit de nationale competitie. Dus zo slecht is het sportieve niveau niet. In Europese bekercompetities voor clubteams presteren wij niet bijzonder goed maar spelers als Worthy de Jong en Jessey Voorn weten goed spel te tonen.

Spijtig dat Donar, de regerend kampioen van Nederland, tegen ploegen speelt met veel meer geld in hun clubkassen.

Donar wist deze wedstrijd voor het grootste deel te domineren. Na de 7 - 0 run kwam de klad er behoorlijk in (dit duurde ongeveer anderhalf kwart) maar wij (de spelers en coaches) bleven kalm. Het vertrouwen in een behoorlijke wedstrijd met een goede afloop liep geen deuk op.

De Duitse laatkomers zorgden wel voor sfeer. Ze hadden trommels meegenomen. Ze zorgden met hun lawaai voor wat sfeer. Hans Teeuwen zou echter (en dit is geen sneer naar de Jostiband!) zeggen "dat tuig begon te spelen, kut muziek!".

Aanvallend liep het niet lekker in de eerste helft. We wisten de schade beperkt te houden door redelijk te verdedigen. Gezien de schoten die de ploeg uit Hamburg raak wist te schieten zal niet iedereen daar zo over denken maar toen zij gingen missen, en wij juist wél gingen scoren, draaiden spelbeeld én stand in een behoorlijk rap tempo om.

Wie de wedstrijd (mijns inziens) niet zo goed onder controle hadden waren de scheidsrechters. Spelers én coaches waren geïrriteerd. De coaches van beide ploegen kregen ieder een technische fout. Leuk voor het publiek!?

Sjoerd Koopmans had een verdienstelijke invalbeurt. Hij was de enige jeugdspeler die in actie kwam.

Scores: Chase Fieler 16 punten, Lance Jeter 16 punten.

Morgenavond (zaterdag 17 september) een oefenwedstrijd tegen Landstede Zwolle.

De rotatie van Donar lijkt breed maar de club realiseerde zich bijtijds dat, los van de blessure van Slagter, er maar iets tegen hoeft te zitten (blessures of iets dergelijks) en de ploeg wordt overbelast. Stefan Mladenovic is derhalve een welkome versterking in de breedte én diepte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten