Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 2 september 2016

Rogier Jansen laatste speler Leiden

Leiden heeft in de persoon Rogier Jansen haar laatste speler toegevoegd aan haar selectie. Jansen (guard, 32 jaar) is een routinier (en ex-international (Nederlands team)). Hij heeft een contract getekend voor 1 seizoen.

Met Jansen (die nu begint aan zijn derde seizoen in dienst van B.S. Leiden) beschikt de ploeg over guards met verschillende kwaliteiten. Wright is een typische driver & scorer. Jansen is een gifkikker, een zuiger, een fopduiker. Voorn is een schutter (driepunters). Het enige wat de ploeg, in mijn ogen ontbeert, is een spelverdeler.

De club laat weten in de loop van het seizoen wellicht nog een speler (buitenlander?) aan de selectie toe te voegen. Hoewel ik er niet blij mee zou zijn, is mijn mening dat Stefan Mladenovic qua spel zeker een aanwinst zou zijn voor de Leidse ploeg.

Cashmere Wright is wel een floor leader maar hij is voor een point-guard nogal egoïstisch en zwak in pick & roll situaties. Als speler van Donar verstoorde hij regelmatig het spel.

Met Rogier Jansen heeft de club nu 8 contractspelers. (Waarvan er 2 geen volwaardige eredivisiespelers zijn: Jan Driessen en Floris Versteeg.) Er worden de komende dagen diverse jeugdspelers aan de selectie toegevoegd. Om straks iedere wedstrijd toch 12 spelers op het rooster te hebben staan.

Wright, Voorn, Draper, Kherrazi & Koenis vormen een behoorlijk goede starting-five. Die de strijd met clubs als Den Bosch, Zwolle & Donar wel aan kan. De diepte (lees: de bank) is echter kwetsbaar. Zeker als het gaat om de inside-posities.

Sergio de Randamie lijkt nog beschikbaar. En dat geldt ook voor Lucas Steijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten