Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 15 september 2016

EK - kwalificatie

Nog 1 ronde in de groep:

  • Denemarken vs Oostenrijk 
  • Nederland vs Duitsland 
In de vorige ronde wonnen wij, na 1 verlenging, met 98 - 88 (van Denemarken). Omdat we wonnen kan je niet spreken van slecht gespeeld. Maar eerlijk gezegd vond ik niet dat wij goed speelden. Slordig (slechte passes, slechte schotselectie) in de aanval, zwak (positiespel, rotatie) in de verdediging.

Onze lange mannen waren niet heel productief (matig aangespeeld?), de spelers op de perimeter waren te vaak te zelfzuchtig. Of zorgden op een andere manier voor balverlies (zonder dat er nou sprake was van goed verdedigen door de Denen).

In de reguliere speeltijd hadden wij de wedstrijd reeds kunnen beslissen in ons voordeel maar ... een idiote keuze om te schieten (door Nicolas de Jong) en vervolgens had Worthy de Jong (geen familie) geen controle over de bal.

De huidige stand:

  1. Nederland 5 gespeeld, 4 gewonnen, 1 verloren, +43 
  2. Duitsland 5 gespeeld, 3 gewonnen, 2 verloren, +41 
  3. Oostenrijk, 5 gespeeld, 2 gewonnen, 3 verloren, -13 
  4. Denemarken, 5 gespeeld, 1 gewonnen, 4 verloren, -71 
De uitslag Oostenrijk vs Denemarken was 86 - 66. Áls Denemarken haar thuiswedstrijd wint met 21 punten (of meer) verschil dan eindigen zij als 3e. Oostenrijk zal dan de nummer 4 zijn van groep B.

Consequentie? De wedstrijden tegen Oostenrijk (1x winst, 1x verlies) tellen niet mee. Nederland komt dan (bij winst op Duitsland in de laatste ronde!) op 4 gewonnen en 0 verloren. Bij winst voor Duitsland eindigt Nederland op 3x winst, 1x verlies maar zijn wij wél geplaatst voor het EK.

Als Oostenrijk wint dan eindigen zij wellicht als 3e. In ieder geval zijn de Denen dan 4e, en tellen de wedstrijden tegen Denemarken niet mee.

Consequentie? Nederland komt bij winst op Duitsland op 3 gewonnen en 1 verloren. Wint Duitsland dan komt Nederland op 2 gewonnen en 2 verloren, en zijn we afhankelijk van de resultaten in andere kwalificatiepoules.

We worden sowieso geen 3e in de poule. Ook Duitsland zal geen 3e worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten