Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 3 september 2016

Sport- en spelbonden

Het gaat in Nederland niet goed met het voetbal en zwemmen. Qua voetbal in ieder geval problemen in de eredivisie en op het vlak van het nationale A-team. Qua zwemmen, als ik enkele interviews lees en hoor, niet alleen op gebied van topsport maar ook breedtesport.

Johan Kenkhuis (ex-zwemmer) geeft aan dat de bonden voor handbal, volleybal en wielersport zich hebben ontwikkeld mede door kennis van buiten de sport. Mensen die met frisse blik tegen de zaak aankeken en zo een gunstige wind lieten waaien.

Nederland was altijd succesvol met zwemmen op de Olympische spelen. Ik hoop van harte dat de succes terugkeren. Voetbal interesseert mij in zoverre weinig dat ik alleen maar hoop dat we dat gauw en permanent kwijt zijn. Zeker "top"voetbal. De eredivisie kost de maatschappij veel te veel geld (inzet van politie, overheidssteun aan noodlijdende bvo's).

Voor de NBB (basketball) zou het goed zijn om óók professionals aan te stellen die onbekend zijn met de zogenaamde kopstukken. Dat geldt zowel voor oranje áls de FEB (de beheerder van de eredivisie).

Joop Alberda is opgestapt bij de KNZB (zwemmen). Misschien wil hij wél meewerken? De volleybalbond is gegroeid. Wellicht mede dankzij hem? Of weet hij op zijn minst hoe die bond zich heeft kunnen verbeteren?

In mijn ogen moeten wij in ieder geval af van dromers (het komt allemaal wel goed) en socialisten (zo veel mogelijk ploegen in de eredivisie)! Als er niets verandert komt het niet goed. En we moeten juist zwakke ploegen een niveau terug zetten (en van onderaf stellen dat topclubs omhoog moeten maar niet naar de DBL maar naar een nieuw op te zetten competitie)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten