vrijdag 16 september 2016

Donar vs Hamburg Towers (oefenwedstrijd in Leek [VOORBESCHOUWING])

De rematch van de finale van het toernooi om de Ibis-cup (in Rostock).

De ploeg uit Hamburg won dit toernooi. In de finale waren de Duitsers, uitkomend in de Pro A (2e Bundesliga), met 74 - 68 te sterk voor ons.

We speelden de finale op zondagmiddag en hadden de twee avonden daarvoor ook al gespeeld: op vrijdagavond in en tegen Oldenburg (1e Bundesliga) was er de 88 - 101 zege & op zaterdagavond in Rostock tegen het Deense Naestved (Deense 1e divisie) was er een 80 - 56 overwinning.

De oefenwedstrijden in Bremerhaven (97 - 87) en Göttingen (91 - 78) gingen verloren. Mogelijk aangezien de Duitse ploegen toen al 4 weken bezig waren en wij nog maar 1 week.

We gaan vanavond zien of wij (veel) beter presteren als wij uitgerust zijn.

Morgenavond spelen wij in Veendam/Wildervank een oefenwedstrijd tegen Landstede (Zwolle). De Zwollenaren wonnen vorige week het toernooi om de David cup door in de finale Aris (Leeuwarden) te verslaan (84 - 58).

Arvin Slagter en (de nieuwe aanwinst) Stefan Mladenovic zijn dit weekend nog niet bij de ploeg. Zij spelen zaterdagavond de laatste wedstrijd van de EK-kwalificatiereeks. (Slagter kan door een blessure niet in actie komen. Mladenovic is fit maar heeft tot nu toe niet gespeeld.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten