Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 4 september 2016

BVG vs (Dreamfields) Dolphins [VERSLAG]

De 2e avond op rij dat BVG een oefenwedstrijd speelt. Dit keer tegen de (Dreamfields) Dolphins.

Misschien dat je denkt: 'de wie?!?'  of 'waar komen die vandaan?!?' . Nou, de Dolphins uit Bemmel. En ja, die club is, als het gaat om de ploegen in de lagere divisies, bekend als Batouwe. (Het vrouwen A-team, dat uitkomt in de vrouwen eredivisie, speelt onder de naam Lekdetec.NL.)

Kwartstanden:

  1. 3 - 14 
  2. 21 - 28 (18 - 14) 
  3. 40 - 45 (19 - 17) 
  4. 56 - 54 (16 - 9) 
Zelf heb ik overigens nóg steeds het idee dat de juiste eindstand 58 - 54 zou moeten zijn. Toen Rik Smid omhoog ging voor zijn lay-up stond het volgens mij al 44 - 45. Smid gooide de bal via het bord door de ring en dus had het mijns inziens 46 - 45 moeten zijn. Maar ... dat gaf het scorebord niet aan. Ach, voor zo'n oefenwedstrijd maakt dat ook niet uit. Een overwinning voelt wel lekker, en die was er nu ook. 

Het spel was niet zo goed als gisteravond (tegen Almere Pioneers). Meer balverlies, tragere balcirculatie en minder goed positiespel (bewegen zonder bal, spelers langs de zijlijn maar niemand in het midden (kop van de 'bucket' / buiten de driepuntslijn) wat tot gevolg had dat iedere bal die van links naar rechts of van rechts naar links werd gegooid, dankzij steals, resulteerde in een 'fastbreak' afgerond met een score van de tegenstanders. 

Uiteindelijk dus de winst. Een beetje gelukkig aangezien de bezoekers niet profiteerden van onze gastvrijheid. Met nog 23 seconden te spelen (stand: 55 - 54) én balbezit voor ons besloten wij om een pass vanuit onze 'bucket' te geven op een speler die bijna op de achterlijn van de helft van de tegenpartij stond. De bal werd niet gevangen maar vloog buiten de lijn. Indien de bal wél was gevangen en had geresulteerd in een score had je weinig kritiek gehoord. Slim was de actie niet (vind ik). Op zo'n moment, met zo'n stand, zou je dat risico niet moeten nemen. Speel een setoffense. Waarschijnlijk begaat de tegenstander een fout en kun je de voorsprong in ieder geval vasthouden. 

Dit bleek later ook wel. De ploeg uit Bemmel nam een time-out maar wist niet te scoren uit haar balbezit. Vervolgens werd een fout gemaakt en mocht Ata heinolhagh aanleggen voor twee vrije worpen: 1e raak, 2e mis. In de laatste 6 seconden gingen de Dolphins nog voor een driepunter (in plaats van een lay-up). Dit schot ging mis wat resulteerde in een 56 - 54 eindstand. 

Bij BVG vanavond drie spelers die gisteravond ontbraken: Ata Heinolhagh, Yoeri van Hoexum en Oscar de Beer. Daar stond tegenover dat Camilo Behage niet aanwezig was. 

Yoeri van Hoexum (#11) is een fanatieke speler met lef. Hij is een 2/3 speler. Oscar de Beer (#10) is een 4 die fysiek redelijk sterk is en beschikt over een behoorlijke balvaardigheid. Vanavond speelde Oscar weinig. Wanneer hij ingespeeld raakt is hij denk ik zeker waardevol. Het geeft de ploeg de mogelijkheid om, indien nodig, Mark-Peter Hof door te schuiven naar de center-positie. Blessures of iets dergelijks van Jelte Helferich en Rik Pijp zouden anders zeer ongunstig zijn! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten