Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 20 september 2016

Hoe sterk? (B.S. Leiden)

Hoe goed zal de Leidse ploeg zijn als deze volledig én op elkaar ingespeeld is? Tot op heden zijn de 3 Nederlandse internationals (Jessey Voorn, Mohamed Kherrazi & Thomas Koenis) nog niet aangesloten bij de rest van de ploeg.

Vanavond werd verloren van Mons Hainaut (85 - 68). De spelers in de dubbele cijfers: Floris Versteeg (14), Rogier Jansen (11), Daviyon Draper (10) en Cashmere Wright (10).


  1. Wright speelde "slechts" 18 minuten mee aangezien hij 5 persoonlijke fouten maakte. In hoeverre is hij de betrouwbare, degelijke point-guard waar de Leidenaren behoefte aan hebben? Cash is mijns inziens niet een 'floorleader' zoals Lance Jeter van Donar dat wél is. En dat ontbeert de ploeg. Vaak (in de afgelopen seizoenen) trok Worthy de Jong het spel naar zich toe. Maar hij forceerde daarbij dikwijls. 
  2. Van de jonge Rens Butter mag niet verwacht worden dat hij een betrouwbare invaller zal zijn. Dus rijst de vraag: áls Rogier Jansen op de point-guard positie gaat spelen heeft men dán voldoende aan Jessey Voorn of mist men dan een goede back-up shooting-guard? 
  3. Zal Mohamed Kherrazi voor het derde seizoen op rij zijn frustraties niet in de hand weten te houden in de play-offs? 
  4. Hoe goed is Daviyon Draper (de nieuwe Amerikaan)? 
  5. Kan Thomas Koenis dit seizoen niet alleen verdedigend maar ook aanvallend een zware stempel op de wedstrijd drukken (in positieve zin)? 

Over de reserves hoef ik het toch niet te hebben? Ik heb hen zien spelen (in Meppel) en kan slechts tot de volgende conclusie komen: niet goed genoeg voor de DBL.

Maar ... hoe gaat de ploeg zich dan redden met een selectie die uit 6 eredivisiewaardige spelers bestaat en is aangevuld met 7 "jeugdspelers"? Zeker als (tijdens wedstrijden) starters in foutenlast geraken óf wanneer spelers oververmoeid / geblesseerd raken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten