Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 9 september 2016

Joey van Zegeren

Gladiators Trier willen Joey van Zegeren (center) contracteren.

Waarom worden spelers als Van Zegeren, Schaftenaar, Bleeker etc. NIET gecontracteerd door een Nederlandse topclub!?!

Ik zou deze mannen heel graag voor Donar zien spelen!

Wat zou het toch gaaf zijn als de startende vijf zou bestaan uit Kloof, Cunningham, Dourisseau, Schaftenaar en Van Zegeren. En de bank uit Williams, Mladenovic, Voorn, Bleeker en Van der Mars.

Zijn die spelers dan zó duur? Met een Nederlands clubteam meedoen aan een Europees bekertoernooi voor clubs, is dat niet geweldig?

Je kan de kern gaan vormen van de nationale selectie!

Leon Kersten schrijft in dit artikel dat er al jaren lang geen sprake is van verbetering van het Nederlandse basketball (organisatorisch gezien).

Een geldschieter zou wat hem betreft best ondemocratisch mogen zijn in het nemen van beslissingen.

Mits genoeg geld zou ik het Nederlands mannen A-team apart houden van de NBB én FEB. (Want de FEB maakt alles kapot!) Ik zou willen dat de ploeg van mijn favoriete club uit meer Nederlandse topspelers bestaat. (Een selectie Charlon Kloof, Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Olaf Schaftenaar, Joey van Zegeren, Leon Williams, Stefan Mladenovic, Jessey Voorn, Kevin Bleeker en Thomas van der Mars.

Ik zou het RTC koppelen aan BVG én Celeritas. En zorgen voor ruime budgetten zodat beide clubs met een mannen A-team in de mannen promotie divisie kunnen spelen (final four). Spelers die vanuit het RTC op hun 21e nog niet goed genoeg zijn voor de promotie divisie gaan naar de DTL. De rest speelt in de promotie divisie (met als doel om op 20/21-jarige leeftijd door te groeien naar de DBL.

Het RTC zou niet met eigen ploegen moeten meedoen aan jeugdcompetities maar juist zorgen dat clubs met diverse teams meedoen aan jeugdcompetities. Niet te vroeg selecteren, niet te vroeg landelijk willen spelen. Het aanleren van fundamentals is veel belangrijker dan meedoen aan een landelijke competitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten