Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 11 september 2016

Groene Uilen vrouwen A vs Rotterdam basketball vrouwen A (verslag)

Groene Uilen vrouwen A komt ook dit seizoen uit in de promotie divisie. Vorig seizoen werd de club kampioen van de promotie divisie. Dit betekent recht op promotie naar de eredivisie (de VBL). Maar de club beseft dat hiervoor de middelen ontbreken, en dus gaan zij met onverminderd enthousiasme verder in de promotie divisie. Hier is men al jaren een stabiele factor (bijna ieder seizoen deelname aan de final four).

Kwartstanden:

  1. 12 - 20 
  2. 19 - 28 (7 - 8) 
  3. 30 - 47 (11 - 19) 
  4. 37 - 65 (7 - 18) / 39 - 66 (9 - 19) 
De Rotterdamse ploeg heeft meer lengte in de ploeg en dat brak de Uilen behoorlijk op. Al werd er positioneel ook niet goed genoeg verdedigd (in de rebounding) om de Rotterdamse meiden af te kunnen stoppen. Diverse 2e en zelfs 3e kansen werden verkregen. Soms door de bal aan te tikken, maar af en toe ook door geheel vrijstaand makkelijk een bal te vangen.

De Uilen lieten af en toe aanvallend mooie dingen zien maar het was niet zo constant (veel balverlies) als de ploeg uit Rotterdam. Of Rotterdam dit seizoen een concurrent is voor de Groene Uilen? Nee! Rotterdam basketball speelt namelijk in de VBL. Groene Uilen speelt tegen een andere ploeg uit Rotterdam: Baros.

Enkele speelsters van Groene Uilen waren grieperig. Liesbeth Visser kon daardoor zelfs niet in actie komen. Esther van Bochove & Lisa Pheiffer waren afwezig. Nieuw in de ploeg is ook Janne Thursa? Zij is een Duitse studente. De afgelopen 4 seizoenen speelde zij op een 3e divisie school in de USA.

Donderdag 8 september hadden de Groene Uilen een oefenwedstrijd gespeeld tegen Scylla (ook uit Groningen). Deze wedstrijd werd gewonnen met 66 - 55. Scylla komt uit in de landelijke tweede divisie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten