Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 3 september 2016

BVG vs Almere Pioneers

De eerste oefenwedstrijd (van drie avonden op rij!) voor BVG (basketballvereniging Groningen). De ploeg zal dit seizoen deelnamen aan de promotie divisie.

Ten opzichte van het vorige seizoen enkele wijzigingen: Harold Koops van 't Jagt (naar stadsgenoot de Groene Uilen) en Eric Peutz (naar Aris Leeuwarden (eredivisie!)) vertrokken. Rik Pijp (afgelopen seizoen niet gespeeld) en Jelte Helferich (van stadsgenoot de Groene Uilen) zijn naar BVG gekomen. Verder zal Yoeri van Hoexum (BVG under 18) als bankspeler aansluiten bij de selectie.

Vanavond kwamen 8 spelers in actie. Nick Domhof, Ata Einolhagh en Yoeri van Hoexum waren niet aanwezig.

Kwartanden:

1. 14 - 17
  2. 37 - 28 (23 - 11)
  3. 58 - 43 (21 - 15)
  4. 77 - 51? (19 - 8)
In de loop van het eerste kwart pakte BVG een bescheiden voorsprong (14 - 7) maar sloot dit kwart slecht af. Een 0 - 10 run van de bezoekers zorgden voor een achterstand van 3 punten na 10 minuten spelen. Dat moet beter!

Gelukkig ging het in het tweede kwart beter. Was de ploeg constanter.

Na 1 wedstrijd is het misschien vroeg om conclusies te trekken maar ... een van de centers lijkt toch echt kwaliteit tekort te komen. Of was Benny van der Reijden in deze wedstrijd gewoon opnieuw ongelukkig met zijn acties? Positief waren de opbeurende woorden van zijn teamgenoten én de beslissing van de coach om hem niet te wisselen. Zo veel mogelijk doen om het vertrouwen te bewaren! Van der Reijden raakte zichtbaar gefrustreerd. De teleurstelling om al die gemiste kansen was (terecht) groot. Het was ook wel om "gek" van te worden.

Yoeri van Hoexum (bankspeler) is een small-forward. Ik ken hem niet. Geen idee hoe goed hij is. Een goede '3' en een goede '4'/'5' zou ik nog wel aan de selectie toevoegen als je écht naar de final four van de promotie divisie wilt.

Jelte Helferich en Rik Pijp speelden overigens beiden een goede wedstrijd. Zij vangen het vertrek van Harold Koops van 't Jagt goed op.