Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 14 september 2016

Reclame?

Men hoopt dat succes van het Nederlands mannen A-team zal leiden tot verbetering van het Nederlandse basketball in zijn totaliteit.

Nou, ik verwacht niet dat het dit effect zal hebben. Waarmee ik niet zeg dat er geen sportief succes (plaatsing voor het EK 2017) in zit! Want de kans daarop is behoorlijk groot. (Nederland staat nu 1e in haar kwalificatiegroep.)

Maar financieel gezien zal / zullen de NBB, de FEB én de aangesloten nationale (en regionale) competities niet beter worden van dit sportieve succes. Ja, er zullen sponsoren komen voor het mannen A-team.

Echter, clubs gaan daar niet van profiteren. Het is ook de omgekeerde volgorde! De nationale ploeg dient te kunnen profiteren van een sterke nationale competitie. In Nederland is hier absoluut geen sprake van!

De DBL is om te janken zo slecht. In de zin van spanning. Het verschil in kwaliteit tussen de deelnemende ploegen is veel te groot.

De top kan niet groeien. Zij wordt afgeremd door de middenmoot en de tobbers. Het imago is walgelijk. En dat kan alleen maar verbeteren als je strengere eisen gaat stellen. Op dit moment lukt dat niet omdat er zwakke broeders zijn. Zij hebben onvoldoende budget om aan noodzakelijke verplichtingen (die echt moeten worden ingevoerd) te kunnen voldoen.

De DBL zal echt moeten inkrimpen, anders zal de promotie divisie de eredivisie worden. Maar dan wél met spelers jonger dan 16 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten