Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 25 september 2016

Doneren?

Er wordt nog wel eens aangegeven dat er vroeger bestuurders (van eredivisieclubs) waren die geld gaven aan concurrerende eredivisieclubs.

Wat men, als men dat ter sprake brengt, "vergeet" is dat dit gebeurde in andere tijden. De cultuur in de eredivisie van toen valt niet te vergelijken met de DBL van nu. Ik heb die jaren niet meegemaakt, weet ook niets van het Nederlandse basketball van toen maar het basketball van nu zegt genoeg.

Nu is er de FEB (die was er toen niet) en die is er om Den Bosch en Leiden zo veel mogelijk te helpen. Officieel gezien is dat niet hun standpunt en missie maar hun acties en beleid zeggen genoeg.

Dus aangezien het nimmer zal gebeuren dat de rijkere clubs de armere clubs gaan helpen (hebben de rijkere clubs ook geen geld voor) moet er echt iets anders gaan gebeuren om wedstrijden spannender te maken. En dan heb ik het niet over het verzwakken van de top (op die manier kun je ook spanning krijgen).

De indeling van de competities zal heel anders moeten worden.

Toelatingseisen tot de DBL zullen veel strenger moeten worden. Dus de 5 clubs die mogelijk willen toetreden tot de DBL zullen dat niet tegelijk kunnen. Eerst kampioen worden van de eredivisie én promotie divisie.

Die strenge eisen dienen overigens óók te gelden voor de huidige clubs in de DBL. Wie daar niet aan voldoet: wegwezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten