Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 9 oktober 2016

Landstede vs Apollo

De verliezend finalisten van het seizoen 2015/2016 (Landstede basketbal Zwolle) vs de reuzendoders van het seizoen 2015/2016 (bc Apollo Amsterdam).

In de voorbije dagen zei Patrick Faydherbe (coach Apollo) dat zijn ploeg weet hoe zij Landstede moet bespelen. Dat het resultaat afhankelijk is van de vraag "in hoeverre kunnen wij de intensiteit van Landstede matchen?". Waarbij hij o.a. verwees naar de sfeer (en andere externe factoren).

Nou ... wellicht is hij niet tevreden maar Apollo weet redelijk bij te blijven.

Kwartstanden:

  1. 22 - 16 
  2. 43 - 31 (21 - 15)
  3. 64 - 60 (21 - 29) 
  4. 89 - 76 (25 - 16)
Zwolle wist mij in de oefencampagne (maar ik heb ze slechts 1 wedstrijd zien spelen) niet echt te imponeren. Zij hebben een degelijke ploeg met behoorlijke Nederlanders (Van Oostrum, Oudendag). Hun Amerikanen zijn redelijk allround. Kunnen allen wel op meerdere posities spelen. Het is ook een groep met veel nieuwelingen. 4 Amerikanen en 4 Nederlanders vertrokken afgelopen zomer. Daar zijn 8 vervangers voor gehaald. Een van hen (J.T. Tiller) speelde al eerder voor de Zwolse club. Een team zou ik het nog niet durven noemen. Dat zal wel komen.

Traditioneel is een ploeg van Herman van den Belt (coach Landstede) goed in de eerste maanden van het seizoen. Of dat ook dit seizoen het geval is?

Apollo heeft zich vrij recent versterkt met Sergio de Randamie (o.a. ex Landstede). Of de club ook Robert Krabbendam nog weet te contracteren is een kwestie van afwachten.

Erg matig spel van beide ploegen. Vooral Landstede was zeer slordig (turnovers).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten