Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 6 oktober 2016

Etnisch profileren

Bekijk hier de uitzending van "Pauw".

Etnisch profileren deugt niet maar is wél logisch verklaarbaar. De oorzaak hiervan deugt evenmin. Ook hier moeten wij ons wél bewust van zijn!

Vanuit de politie wordt er, zoals verwacht, té diplomatiek gereageerd. "We begrijpen het bla bla bla". Op de vraag waarom er sprake is van etnisch profileren (en er dus geen basis is tot staande houden) wordt geen antwoord gegeven. Het rijden in een dure auto is geen criterium. (Blanken in een dure auto worden niet aangehouden. Gekleurde mensen in een goedkope auto worden ook aangehouden.)

Een overtreding (te hard rijden, door rood licht rijden) is ook geen criterium. Voorbeelden te over waaruit blijkt dat er geen sprake is van een overtreding (of misdrijf: gestolen auto). De controle die wordt uitgevoerd is vervolgens, kijkend naar de mogelijke overtreding, niet eens deugdelijk.

Dat maakt dat controles serieus zijn alleen maar minder geloofwaardig.

Terug naar de oorzaak. Overlast op straat wordt, los van gevoel, vaker veroorzaakt door pubers uit de volgende etnische groeperingen: Marokkaans, Turks, Antilliaans.

De bajespopulatie bestaat voor een zeer groot deel uit niet blanke personen. Bij de opsporing zal zonder twijfel sprake zijn van etnisch profileren (lees: discriminatie) waardoor blanke criminelen te vaak buiten schot blijven. Maar de personen die er zitten hebben wel iets op hun kerfstok.

Van twee kanten zal er dus iets moeten verbeteren. En laten wij nu niet denken dat alleen de politie aan etnisch profileren doet. Onveiligheid voel ik ook op basis van etnisch profileren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten