Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 29 oktober 2016

Heerlijk avondje?

De topper, zo werd de wedstrijd Donar vs Leiden aangekondigd. Ik had bij het lezen van die benaming meteen al "wat een belachelijke opmerking!". En zonder te willen pochen: ik heb gelijk gekregen. Want wie na het zien van de wedstrijd nóg het idee heeft dat hier twee topploegen tegenover elkaar stonden, die heeft dan wél erg weinig verstand.

Voor de wedstrijd werd er gesproken over blessures e.d. maar dit mag niet als excuus worden aangedragen. En zeker niet als argument om te denken dat wanneer beide ploegen compleet zijn de wedstrijd volgende keer een andere winnaar kan kennen. Dit was kort door de bocht NBA vs NCAA.

Kwartstanden:

 1. 18 - 9 
 2. 34 - 27 (16 - 18) 
 3. 54 - 30 (20 - 3) 
 4. 80 - 42 (26 - 12) 
In de voorbereiding op dit seizoen heb ik Groninger ploegen zien spelen die uitkomen in de promotie divisie (Groene Uilen & BVG). Nou, ik ga er geen geld op inzetten maar mijn gevoel zegt dat deze ploegen beter zijn dan dit B.S. Leiden.

En ja, dat zegt dan meteen hoe goed de ploegen zijn waar Leiden dit seizoen wél van won. Het geeft ook aan hoe leuk de Dutch basketball league (DBL) is. Om de vraag (kop van dit artikel) dan ook maar te beantwoorden: nee!

Het was geen heerlijk avondje. Argumenten?

 • de wedstrijd werd ontsierd door de arbitrage (Sinterklaas en twee Pieten). Het trio had mijter en jutezakken over het hoofd getrokken óf deeg bedoeld voor kruidnoten in de ogen. Over de gehele wedstrijd was het inconsequent en gedurende de meeste tijd partijdig. 
 • onsportief spel van Leiden (de fouten (in 1 geval een onsportieve fout), het geklaag, het zielig kijken als er een fout wordt gemaakt door een tegenstander) 
 • het tweede kwart: 16 - 18 (vanuit Donar - perspectief). Donar had ieder kwart met 25 - 13 moeten winnen. Het blijkt uit de kwartstanden van de overige kwarten dat dit heel goed had gekund. 
 • het derde kwart: 20 - 3 (voor een neutrale kijker én Leidse - supporter). Als de ruststand 34 - 27 is, dan is het belachelijk als het in het derde kwart 20 - 3 wordt. Een dergelijk kwaliteitsverschil is onacceptabel. Zeker als de ploeg die slechts 3 punten maakt wél naar vermogen speelt. Want zo eerlijk moet je wél zijn: Leiden speelde op de top van hun kunnen. Zij bezitten simpelweg niet meer kwaliteit. Dus als B.S. Leiden (wat ik dus niet geloof) veruit de best of the rest is ...
Zondag 6 november Landstede Zwolle vs Donar.

Huidige stand mannen eredivisie:

 1. Donar (Groningen) 5 gespeeld, 5 gewonnen 
 2. Landstede (Zwolle) 5 gespeeld, 5 gewonnen 
 3. Leiden 5 gespeeld, 4 gewonnen, 1 verloren 
 4. Apollo (Amsterdam) 4 gespeeld, 2 gewonnen, 2 verloren 
 5. Rotterdam 3 gespeeld, 1 gewonnen, 2 verloren 
 6. Aris (Leeuwarden) 4 gespeeld, 1 gewonnen, 3 verloren 
 7. Weert 5 gespeeld, 5 verloren 
 8. Den Bosch 5 gespeeld, 5 verloren 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten