Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 28 oktober 2016

Donar vs Leiden ([VOORBESCHOUWING deel 2] reguliere competitie)

Wat extra "informatie" voorafgaand aan de wedstrijd. Een kraker, qua beleving, als vroeger Detroit Pistons vs Chicago Bulls.

Beide ploegen kennen wat blessureleed.

Leiden: Cashmere Wright (point-guard (ex-Donar), knieblessure, per dag wordt bepaald hoe fit hij is), Jessey Voorn (shooting-guard (ex-Donar), rugblessure, per dag wordt bepaald hoe fit hij is), Mohamed Kherrazi (power-forward, kuitblessure, per dag wordt bepaald hoe fit hij is).

Donar (Groningen): Jason Dourisseau (dijbeenblessure, per dag wordt bepaald hoe fit hij is), Arvin Slagter (knieblessure, speelt al weer want zijn knie is in orde maar hij mist nog conditie en wedstrijdritme), Bas Veenstra (griep, voor zover bekend traint hij al wel weer, kwam in Hasselt tegen Limburg United niet in actie). Stefan Mladenovic is weer in orde (ook hij had griep). Hij was in Amsterdam (wedstrijd tegen Apollo) niet aanwezig, in de wedstrijd tegen Gravelines was hij nog niet fit en in de wedstrijd tegen Aris was hij wel hersteld maar nog niet in vorm.

Een smalle rotatie kan nadelig zijn. Maar het is niet altijd een onoverkomelijk probleem. Apollo Amsterdam (miste drie spelers) won in en tegen Den Bosch. Bepalend zijn factoren als: TEAMplay, intensiteit, slimheid en (een beetje) vorm van de dag. Soms maak je wel de juiste keuzes (schotopties), maak je 'stops', lijd je nauwelijks balverlies, is jouw inzet prima en toch lukt het niet want ... de schoten vallen niet.

Het heeft weinig zin om te veel aandacht te besteden aan een ziekenboeg. M.A.S.H. toestanden komen af en toe voor. Je moet het toch altijd doen met de spelers die wél beschikbaar zijn. Donar beleefde dit tegen Gravelines. Aan 'als ....' heb je niks. Je kunt alleen proberen om het een volgende keer beter te doen. En ja, dan helpt het als er minder blessureleed is c.q. griepgevallen zijn. Zo bleek uit de wedstrijd Limburg United vs Donar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten