Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 12 oktober 2016

Wat is er loos!? (Donar @ Weert [BESCHOUWING])

Vooropgesteld: ik heb de wedstrijd niet gezien! Dus wat ik zeg is een aanname, plus een conclusie gebaseerd op wedstrijdverslagen (van ooggetuigen?).

Kwartstanden:

 1. 23 - 22 
 2. 46 - 36 (23 - 14) 
 3. 54 - 57 (8 - 21) 
 4. 68 - 82 (14 - 25) 
Wat mij snel te binnenschiet:

 • onderschatting 
 • loom door busreis 
 • nieuwelingen die spelsysteem nog onvoldoende beheersen 
De ploeg moest het vanavond stellen zonder Arvin Slagter (nog zo'n 3 weken niet inzetbaar), Jason Dourisseau (raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan zijn onderbeen?) en Tjoe de Paula (ontbrak ook al in en tegen Den Bosch). Maar, de absentie van deze spelers mag tegen een ploeg als BS Weert, met alle respect voor de Weertenaren, absoluut niet leiden tot een achterstand van 10 punten (die ook nog eens duurt tot halverwege het derde kwart)!

Het is de tweede competitiewedstrijd op rij, en pas de tweede wedstrijd van de competitie, waarin de ploeg niet scherp is. Met name in de eerste helft niet. Waar zit 'm dat gebrek in?

Er wordt door sommige volgers gezegd dat de ploeg wel goed speelt. Hoe komen zij daarbij? Als er goed wordt gespeeld, waarom maken wij dan zo veel fouten? Waarom zijn wij niet in staat om de wedstrijd van begin tot eind volledig te domineren?

Aspecten die verder opvallen:
 1. lage schotpercentages van de ploeg 
 2. lage schotpercentages Cunningham, Smith & Pasalic 
 3. hoge aantal persoonlijke fouten Smith 
 4. hoge aantal turnovers Jeter, Fieler 
 5. weinig speelminuten Veenstra 
 6. veel speelminuten Fieler (36), Koopmans (bijna 20)
Apollo Amsterdam zal de strijd flink aangaan a.s. zaterdag. Donar zal echt eens scherper moeten gaan spelen vanaf de tip-off! Hard work beats talent if talent doesn't work hard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten